Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Schwartz Mária az új képviselő

A Választási Bizottság kiértesítette dr. Schwartz Máriát, hogy Horváth Zoltánné helyét ő foglalja el a Polgári Összefogás önkormányzati frakciójában.
Névjegy
Schwatz Mária (Veres Pálné) soproni születésű, 65 éves, három fia és két unokája van. Területi kötelezettség nélkül gyermekor vosként és gyermek-háziorvosként dolgozik a MÁV-nál. Rendszer váltás óta képviselő, a választáso kon a KDNP jelöltjeként, de párton kívüliként háromszor egyéni képviselőként nyert.
A képviselő a jövő heti közgyűlés előtt le is teszi az esküt. Letelt a 30 nap, ami alatt a Pol gári Összefogás választási szövetsé gének tagjai megegyezhettek, hogy ki foglalja el az összeférhetetlenség miatt mandátumát elvesztett Hor váth Zoltánné helyét a frakcióban.

– Nem sikerült megegyezni az MDF, az MDNP és a KDNP tagjaival, így a Választási Bizottság a listán következő dr. Schwartz Máriát bízta meg – mondta el érdeklődésünkre Abdai Géza, a Polgári Összefogás frakcióvezetője. A megüresedett képviselői hely azért váltott ki vitát a szövetségen belül, mert bár a listán a KDNP jelöltje, Schwartz doktornő következett, a Fidesz-MPP azt szerette volna, ha a fideszes Horváth Zoltánné helyére fideszes politikus kerül. Erre lehetőség is nyílott volna, ha a szövetség tagjai közös akaratból javasolnak más jelöltet. Konszenzus azonban nem volt a kérdésben. A testület összetételében bekövetkezett változások a bizottsági helyek elosztására is hatással van nak. Dr. Schwartz Mária tagja lesz az egészségügyi bizottságnak, ahol Abdai Gézának ezzel megszűnik a mandátuma. A kulturális bizottságba Sass László kerül, ugyanitt Horváth Zoltánné külsős tag lesz. Csernus János az egészségügyi bizottságnak lesz külsőse. N. M.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pedagógusok féltik juttatásaikat

Míg a belügyminiszter kétszáz százalékos ruhapénz-növekedést ígér a köztisztviselőknek, addig a… Tovább olvasom