Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Schuberttel ünnepel a 185 éves soproni zenekar

Magyarország egyik legrégibb zenekara az 1829-ben alapított Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar.

A 185 éves jubileumot nagyszabású koncerttel ünneplik július 2-án szerdán, a Szent Mihály templomban. Az zenészeket Johannes Wildner vezényli majd.

Schubert egyik nagyszabású oratorikus művét, az Esz-dúr misét adja elő a Soproni Ünnepi Hetek keretében a soproni zenekar, a Győri Liszt Ferenc Kórus, a Soproni Liszt Ferenc Pedagógus Kórus és az osztrák Sinfonietta Kindberg közreműködésével.

A koncert szólistái Jelena Widmann, Jaroslava Pepper, Robert Bartneck, Markus Sölkner és Josef Pepper lesznek, a zenészeket pedig Johannes Wildner, a Bécsi Zeneművészeti Egyetem professzora, a londoni BBC Concert Orchestra első vendégkarmestere, Kindberg díszpolgára vezényli majd.

Egy mérföldkő lesz a július 2-ai koncert, hiszen a zenekar mellett közel 100 énekes és kitűnő szólisták szerepelnek majd, és egy világszínvonalú karmestert is sikerült megnyernünk az alkalomra – mondta Kóczán Péter, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. kulturális igazgatóhelyettese.

Johannes Wildner a prágai és a lipcsei operaház vezető karmestereként is dolgozott, később tíz éven át a Vesztfáliai Filharmonikus Zenekar igazgatója volt. Vendégkarmesterként pedig a világ legjobb zenekaraival dolgozott együtt.

A zenekarok között nincs akkora különbség, mint azt az emberek hiszik. Mindenki a legjobbat próbálja nyújtani magából, és ebben egy zenész sem különbözik a másiktól– mondta Johannes Wildner, a soproni koncert kapcsán.

– Schubert Esz-dúr miséje klasszikus, romantikus zene, vonzó hangzásvilággal, ami összekovácsolja az embereket. Nagyon örülök annak, hogy magyar zenészekkel dolgozhatok együtt, hiszen érzelmes, erőteljes előadásmód jellemzi őket.

A soproni koncert július 2-án, este 8 órakor kezdődik a Szent Mihály templomban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késelés Sopronban - Combon szúrta szomszédját egy férfi

Sopronban a szomszédok közötti haragos viszony tettlegességig fajult. Tovább olvasom