Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 18°C | 23°C Még több cikk.

Schmuck Andor Sopronban: a Szocdemek visszautalták a kampánytámogatást

A Szocdemek képviselőjelöltjei - így a soproni Szendi Krisztián is - visszautalta az egymillió forintos kampánytámogatását. Kérik: ezt fordítsák a bölcsődékre.

Az országjáró kampánykörútjuk során megyénkbe érkezett csütörtökön a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja. Schmuck Andorelnök Sopronban nyilatkozott a kisalfold.hu-nak.

- Úgy alakítottuk a kampányunkat, hogy ebben a szegényeken, a hátrányos helyzetben élőkön segítsük - kezdte Schmuck Andor. - A Szocdemek szociális programot hirdettek. Nem hagyományos országlást folytatunk. A kampányt azonban már megnyertük.

Hogy miért is? -kérdésre a párt elnöke, azonnal megadta a választ.

- 170 ezer adag meleg ételt osztottunk ki, emellett 120 ezer élelmiszercsomagot is eljuttattunk a rászorultaknak. 82 településen pedig ingyenes egészségügyi szűrést szerveztünk.

Csak az összehasonlítás kedvéért: egy óriásplakát kihelyezése 80 ezer forintba kerül. Ennek az összegnek jobb helye is van, minthogy saját magam lássam vissza, miközben vigyorgok. Nem, ezt nem járható út.

Mácsik János, a mosonmagyaróvári jelölt, Schmuck Andor, Szendi Krisztán soproni induló.
Mácsik János, a mosonmagyaróvári jelölt, Schmuck Andor, Szendi Krisztán soproni induló.


Schmuck Andor kifejtette, a Szocdemek mind a 82 képviselőjelöltje visszautalta a támogatásként kapott egymillió forintot. Azt kérve, hogy ezt a pénzt fordítsák az bölcsődékre, a férőhelyek bővítésére. Ezzel tehát megtettünk az első javaslatunkat az újonnan alakuló Országgyűlésnek.

Valljuk, annak idején március 15-én sem volt napidíj. Az akkori forradalmárok is áldozatokat hoztak és legfőképp egy irányba húztak. Mégpedig az ország felemelkedéséért tettek.

4,5 millió rosszabbul élő

- Gyurcsány Ferenc vagyonosodási vitára hívta ki Orbán Viktort - húzta alá Schmuck Andor. - Az engem nem érdekel, ha gazdagabbak lettek. Az viszont nagyon is foglalkoztat, hogy Magyarországon 4,5 millióan rosszabbul élnek. Megoldást kell találni ezen probléma megoldására.

A Remény napja

Mint azt portálunk megtudta, Schmuck Andor levelet írt Kövér Lászlónak.
Az Országgyűlés házelnöke megfogadta a felkérésüket, így pénteken egy órára elsötétül majd a Parlament.

Hetven évvel ezelőtt ugyanis ezen napon lépett életbe zsidónak minősített magyar állampolgárok számára a sárga csillag kötelező viselését előíró jogszabály.

A Szocdemek bíznak abban, hogy a Remény napján egy órára felfüggesztik a pártok a kampányt.

A szépkorúak védelme

- Közös gesztusokat kell gyakorolniuk a pártoknak - tette hozzá. - Az emberi értékek tisztelete mellett a kirekesztés ellen is tenni kell. A választásokon észszerű párbeszédet kell folytatni. Mert azt nem tartható, hogy míg hazánkban a minimális nyugdíj összege 28 500 forint, Ausztriában pedig 360 ezer. A minimálbér esetében is éles a kontraszt. A bruttó 100 ezer forinttal szemben a határ túloldalán 330 ezer forint a legkisebb kereset.

A Szocdemek a munkahely teremtést is fontosnak tartják. Meg kell teremteni a lehetőséget, hogy aki dolgozni akar, az találjon megfelelő munkahelyet. Ez a nyolc óra munka, nyolc óra szórakozás, nyolc óra pihenés programja. Természetesen nem lehet megfelejtkezni a szépkorúak védelméről sem.

El kell menni szavazni

- Minden egyes voks megtisztelő, amely ránk érkezik - fogalmazott Schmuck Andor. - Tökéletes ember nincs, de tökéletes emberi szándék létezhet. Egyaránt arra kérjük az akár jobb-, vagy baloldali szavazókat, hogy mindenképpen vegyen részt az április hatodikai választásokon. Az üzenet az, hogy hisznek a demokráciában, s ezzel egy nagyon felelős döntést is meghoznak. Fontos, ezáltal a szélsőségek is kevesebb teret kapnak.

Schmuck Andornak végezetül a nagymamája egyik mondása jutott eszébe: " a képviselő nem kiválasztott, hanem megválasztott".
A beszélgetést követően a párt elnöke megnyitotta a soproni kisvárkerületi rendezvényüket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árokba csapódott egy autó a 84-esen, Újkérnél - két sérült

A jármű két utasát a mentők kórházba szállították. Félpályás útzár a csütörtök délutáni baleset… Tovább olvasom