Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Schengeni karácsonyra hív az MSZP

Sopron - A schengeni csatlakozás alkalmából közös ünneplésre hív mindenkit az MSZP soproni szervezete. A december 21-ére tervezett rendezvényre eljön Szili Katalin és Hans Niessl is.
– „Schengennek" egyszerre van gyakorlati haszna és szimbolikus üzenete – fogalmazott Kránitz László országgyűlési képviselő tegnap, amikor bejelentette: ünnepséget rendeznek a csatlakozás alkalmából december 21-én Sopronban és Fertőrákoson. – Ebben a történelmi pillanatban teljesednek majd ki a vasfüggöny lebontásakor kitűzött célok, és valóra válnak 1956 törekvései, melyek a nyugati országokkal egyenrangú, független, szabad Magyarország megteremtését célozták.

Kránitz László hozzátette, fontos, hogy ez a történelmi esemény a közös emlékezet részévé váljon, olyan ünneppé, aminek megosztottságoktól mentesen örülhet az ország és Sopron valamennyi polgára. – Az MSZP soproni szervezete nevében ünnepelni hívunk mindenkit – tette hozzá a képviselő. – Rendezvényünknek a Schengeni Karácsony nevet adtuk, neves vendégeket hívtunk, elsősorban említem Szili Katalint, az Országgyűlés elnökét, Horváth Istvánt, Magyarország bécsi nagykövetét, Hans Niesslt, Burgenland tartományfőnökét és számos közéleti szereplőt Ausztriából és itthonról. Programjaink Fertőrákoson és Sopronban lesznek december 21-én, a protokolláris események mellett szórakoztató műsorokkal várunk mindenkit.

Olvasóink írták

 • 4. idiota 2007. december 09. 18:50
  „Engem az jobban zavar, hogy ha orvossal beszélek a korházban, érzem a magasabb rendüséget a viselkedésében”
 • 3. bee 2007. december 09. 11:42
  „NEM zavar. bocsánat az elírásért...”
 • 2. bee 2007. december 09. 11:42
  „a fontosabbja biztos nem ér rá, mert újabb bőrgyárak telepítéséről tárgyal. engem ez amúgy zavar, elvégre nem ausztriához csatlakozunk szerencsére...”
 • 1. Blanka 2007. december 08. 20:37
  „Magyarország részéről az országgyűlés elnöke - osztrák részről a burgenlandi tartományfőnök.Azért ez is mutatja,hogy mennyire is értékelnek bennünket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kaput szereltettek a Győri úton az átjáróra

Sopron - Napnyugtától reggelig kapu zárja el az átmenő forgalmat a Csengery utca és a Győri út… Tovább olvasom