Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Schengen: egy évet csúszhat a csatlakozás

Hazánk várhatóan nem 2007-ben, hanem várhatóan egy évvel később csatlakozhat a schengeni egyezményhez.
Az osztrák, szlovák, szlovén határszélen jövőre sem szűnik meg az úti okmányok ellenőrzése. Az még továbbra sem eldöntött, hogy hazánk mikor csatlakozhat a schengeni egyezményhez, amely után közel 1100 kilométeren szűnik meg az ellenőrzés. Sokáig úgy tűnt, hazánk 2007 októberétől tagja lesz a „schengeni körnek", de a legfrissebb hírek szerint mindez legalább fél vagy egy évet csúszik.

Kovács Iván, a határőrség szóvivője a Kisalföldnek elmondta: a csúszás nem hátráltatja a határőrség átszervezését. Idén december végén három, közte a szombathelyi határőr-igazgatóság megszűnik. Továbbá elkezdődött a rendőrséggel való integráció. A zöldhatár, valamint a belső ellenőrzés is folyamatos.

A Kisalföld megtudta: az év első felében tartottak egy vizsgálatot, amelynek keretében a határőrség szakmai, személyi, illetve képzettségbeli felkészültségét nézték. Ennek alapján állítható: a határőrség minden tekintetben megfelelt a követelményeknek. Hazánk képes a külső, azaz a keleti határok őrzésére. Így az már Brüsszel döntésén múlik, hogy mikor csatlakozunk a schengeni megállapodáshoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent Mihály napjára készült az újbor

Az idei év első soproni újborát a napokban palackozták a soproni Vinex Pincészetben, hogy Szent Mihály napján már megkóstolhassák az ínyencek. Dr. Szita Miklós igazgató szeretne hagyományt teremteni. – Franciaországban már nagy hagyománya van az újbor készítésének, amely ott természetesen vörös szőlőből készül – mondotta az igazgató. Tovább olvasom