Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Sass: Nem sérül a szakmaiság

Sass László, az önkormányzat Kulturális, Oktatási és Sport Bizottságának elnöke kedden a közgyűlés előtt az oktatási intézményeket érintő kérdésekről tájékoztatta a sajtó képviselőit.

A fideszes önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a brennbergi tagiskola bezárását és az óvodák központosítását az ésszerűbb gazdálkodás jegyében kezdeményezték, s ezek már évek óta napirenden lévő témák. A brennbergi iskolába idén mindössze egyetlen elsőst írattak, az intézmény tanulóinak száma jelenleg 32.

A fenntartás során jelentkező fajlagos költség így rendkívül magas. Az érintett tanulók a Fenyő téri anyaiskolába járhatnak a jövőben, de más intézmény is választható. Az óvodákkal kapcsolatban elmondta, a Bánfalvi, a Hermann Alice és a Trefort téri központi intézményként működik tovább, s ehhez a továbbiak tagóvodaként csatlakoznak. Óvodákat tehát nem zárnak be, a vezető óvónők avanzsálnak tagóvoda-vezetőkké, de a kicsik ugyanoda járnak majd ahogy azt eddig is megszokhatták.

A balfi konyha bezárásának tervét ugyancsak racionális döntésnek nevezte. Hozzátette egzisztenciálisan sem sokan sérülnek, hiszen vannak akik már álláslehetőséget kaptak, mások nyugdíjba vonulnak és vannak akiket eddig is csak szerződéssel foglalkoztattak az intézményekben.

Közgyűlés online 18 órától itt >>

Olvasóink írták

  • 1. c77 2011. május 31. 18:27
    „Lacikám! Igazad van!!! Üdv "Szántodról Colin".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kőszegi úti beruházás - A részletek

A GYSEV Zrt. 2009. szeptemberében kezdte el a vasútfejlesztés helyszíni munkálatait, és 2011. év… Tovább olvasom