Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Sass László: közös munka, közös sikerek

Sass László sajtótájékoztatóján kiemelte, köszönet illeti azokat a pedagógusokat, civil szervezeteket, kultúraszervezőket, sportvezetőket, akik kivették részüket a közös munkából.


Közös munka, közös sikerek – ez jellemzi az oktatás, a kultúra és a sport területét a szakbizottság elnökének összegzése szerint.

Sass László kifejtette: jelentős, nagy összegű infrastukturális beruházások és kisebb, ám fontos fejlesztések is jellemzik a területet.

- Évtizedek lemaradásait igyekszik pótolni az önkormányzat, amikor pályázati források és komoly önerő segítségével intézmény-felújításokba kezdett. Csak az elmúlt két esztendő eredménye a TISZK-központ kialakítása, a Zöld Ág Bölcsőde, a Trefort téri és a Halász utcai óvodák felújítása, a Fáy András Szakközépiskola korszerűsítése. Mindez 1,7 milliárd forint összértéket jelent.

- Fontos eredmény, hogy a gazdasági válság ellenére is meg tudtuk őrizni színházunkat, sőt önálló társulattal büszkélkedhetünk - mondta el a politikus. - A közbeszerzési eljárást követően megkezdődhet a fertőrákosi kőfejtő és a Barlangszínház régóta várt teljes felújítása, modernizálása. Kormányzati döntés segítségével a társasági adókból olyan, eddig nem látott mértékű forrás érkezhet a soproni sportszervezetekhez, amellyel több soproni fiatalt tudnak bevonni a sportba.

Itt említendő meg az - a GYSEV és az SC Sopron együttműködésében - rövidesen elkészülő új, nagy, műfüves focipálya, amely a soproni utánpótláscsapatok edzésfeltételei fogja kedvezően érinteni. - A szabadidősport körülményein javított egyebek között a fürdőhelyek fejlesztése (Tómalom), vagy a fiataloknak és a családoknak biztosított nyári kedvezmények. De itt említhetjük az új kerékpárutakat, vagy az Erdőgazdasággal együttműködésben kialakított sétautakat, játszóteret is - tette hozzá Sass László.

Minden területen akad még feladat bőven, ám az elért eredményekre méltán lehet büszke az önkormányzat - zárta szavait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakmai elismerés a Soproni Vízmű Zrt. munkatársának

A Soproni Vízmű Zrt. térinformatikus munkatársa, Bódis Gábor a Magyar Hidrológiai Társaság diplomamunka pályázatán, szakirányú továbbképzés kategóriában I. helyezést ért el. Tovább olvasom