Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -2°C Még több cikk.

Sártenger nehezíti életüket

Sopronban az Aranyhegy utca nagy esőzéskor és hóolvadáskor sártengerré változik.
– Amikor több mint 16 millióért megvásároltuk az Aranyhegy utcai lakásunkat, azt az ígéretet kaptuk a beruházótól, hogy mire beköltözünk, lesz aszfaltburkolatú utunk is – mondta Szántóné Török Mónika, kétgyermekes édesanya.

„ Tavaly szeptemberben vettük birtokba az új lakást, de aszfaltos út azóta sincs. Esőzéskor, hóolvadáskor a nagy sárban viszont megáll az élet, elakad még az autó is."

– Pedig nekünk igen fontos, hogy közlekedni tudjunk: az egyik gyermekünket az óvodába, a másikat – betegsége miatt – a korai fejlesztőbe visszük – tette hozzá Szántóné Török Mónika. – A babakocsi is beragad a bokáig érő sárba, a gyakori emelgetéstől pedig gerincsérvgondjaim lettek, nemrég egy hetet feküdtem a kórházban. Az is probléma, hogy amikor nagy a sár, mentőautó sem lenne képes feljönni az utcába. Megtörtént, hogy a kukásautó is csak az utca elejéig tudott haladni. Vajon mikor kap aszfaltot az Aranyhegy utca?

Mint megtudtuk, a beruházó nem az út aszfaltozását vállalta, hanem azt, hogy segíti megszervezni az utca építőközösségét, hogy pályázhassanak önkormányzati támogatásra. Tavaly nem sikerült az érintettek kétharmadát bevonni, így nem alakult meg az építőközösség.
– Idén a 153 lakott lakás építőközösségének szervezése új lendületet vett, s a hivatalos megalakulás már ügyvédi szakaszba került – mondta érdeklődésünkre Kirschner Attiláné közös képviselő.

– Úgy értesültünk, az önkormányzatnak van olyan kerete, amelyből támogatást nyerhetünk. Az építőközösség családonként 70 ezer forintos önrészt vállal. Reméljük, pályázatunkat kedvezően fogják elbírálni, s akkor már az idén megindulhat az összesen 22 millió forintos útépítés és a közvilágítási munka.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menhelyre kerülnek a kutyák

Az állatkínzással gyanúsított Őrsi András Új utcai épületeiből ötven, a Sopron és Balf közötti szőlőhegyi tenyészetből pedig újabb ötven kutyát foglalt le bűnjelként a hétvégén a rendőrkapitányság zászlósa, Kelemenné Zsirai Krisztina vezette hatósági bizottság. Dr. Reinhoffer Csaba, a bűnügyi osztály vezetője szerint legkorábban kedden az első kutyák már menhelyekre kerülhetnek megőrzésre. Tovább olvasom