Kisalföld logö

2018. 09. 24. hétfő - Gellért, Mercédesz 10°C | 18°C Még több cikk.

Sárkányokat fotózott New Yorkban Eszter

New Yorkban fotózta az idei látványos kínai újévi felvonulást a soproni Horváth Eszter, aki másfél éve az amerikai nagyvárosban él.

A Kisalföldnek sikerült elérnie a világutazó fotóművészt, aki örömmel számolt be élményeiről.

– A kínai asztrológia szerint a ló éve kezdődött el február 4-én. A kínaiak úgy tartják, a ló évének kulcsszavai az akarat, a szenvedély és a lelkesedés – mondta a Kisalföldnek.

A New York-i látványos kavalkádokat szívesen örökíti meg Horváth Eszter, akihez közel áll az ázsiai kultúra.
A New York-i látványos kavalkádokat szívesen örökíti meg Horváth Eszter, akihez közel áll az ázsiai kultúra.

– Több mint ötezren vonultak fel New Yorkban. A táncosok és zenészek kavalkádja mellett látványban a hatalmas sárkányok kapták a főszerepet. Óriási volt a tömeg, és sokszor a sárkányok alatt és között kellett átbújnom, hogy a legsokatmondóbb felvételeket exponálhassam. Az amerikai nagyvárosban közel hétszázezer kínai származású ember él, ami a legnagyobb közösségnek számít Ázsia határain kívül. A kínai negyed (Chinatown) az egyik kedvenc városrészem, ahol kultúrájuk szinte minden eleme megtalálható. Itt valóban Ázsiában érezheti magát az ember. Mivel közel áll hozzám ez a kultúra, mindenképpen szerettem volna látni a New York-i kínai újévi felvonulást – részletezte Horváth Eszter, aki a fotókat egy bloghoz készítette.

Fotó: Horváth Eszter
Fotó: Horváth Eszter


Horváth Eszter
Horváth Eszter

– New Yorkban a felvonulásoknak nagy hagyományuk van. A következő hónapban, márciusban Szent Patrik-ünnepet tartanak, amelyet szintén fotózni szeretnék. Az írek azt állítják, hogy ez a világ legrégebbi és legnagyobb civil felvonulása. Ezt követően Kubába utazom, megörökíteni a karibi térség emlékezetes pillanatait – zárta Horváth Eszter. 

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mire elég a soproni tizenhétmilliárd?

A hétfőn délután elfogadott költségvetés számaiból kiderül, milyen feladatokat tart hangsúlyosnak idén a városvezetés. Tovább olvasom