Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Sakkprogramokat versenyeztetnek

Sopron - Számítógépes sakkprogramok egymás elleni országos versenyét rendezik meg az egyetem soproni informatikai és gazdasági intézetében.
Az önállóan készített sakkprogramokkal július 27-ig jelentkezhetnek a résztvevők.

– Immár negyedik alkalommal versenyeznek hazánkban országos szinten számítógépes sakkprogramok számítógépes sakkprogramokkal – mondta Szalai László főszervező, a NYME informatikai és gazdasági intézetének mérnöke, akinek  sakkprogramja a legjobbnak bizonyult egy ilyen megmérettetésen. – A versenyre július 27-ig jelentkezhetnek azok, akik önálló számítógépes sakkprogramot írnak. Eddig heten jelezték indulásukat az ország minden tájáról, sőt, a Felvidékről is.

A sakkprogramok egymás elleni körversenyét augusztus 18–19-ig követhetik nyomon az érdeklődők a NYME Faipari Mérnöki Kar Informatikai és Gazdasági Intézetében, a volt gépipari technikum épületében. A sakkrajongók örömére, a számítógépek lépéseit a teremben elhelyezett sakktáblákon is mutatják majd.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kismartonban letakarták a jelzőtáblák felét

Kismarton-Sopron - A nyolcszáz közlekedési jelzőtáblából mintegy négyszázat takartak le Kismartonban (Eisenstadt) kísérleti jelleggel, s mint kiderült, javult a közlekedés biztonsága. Sopron informálódik a tapasztalatokról, felveszi a kapcsolatot az osztrák város vezetésével. Tovább olvasom