Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Sajtótájékoztató: aggódás, és városért dolgozás a soproni kórház kapcsán

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy aktív pártpolitikust, sőt a Fidesz regionális politikai igazgatóját, Orbán Viktor személyes politikai koordinátorát akarják kórházigazgatónak Sopronba - mondta el pénteki sajtótákoztatóján Kalmár István (MSZP).

A Fidesz mindent maga alá gyűrő állami gépezete már elvette a Soproni Erzsébet kórház működtetésének jogát a városunktól. Most pedig – a hírek szerint - egy igazi pártkatonát neveznek ki az állami intézmény élére. Teszik mindezt úgy, hogy Dr. Molnár Ágnesnek nincsen meg a szakmai tapasztalata és a megfelelő végzettsége sem egy ekkora intézmény vezetéséhez - mondta el pénteki sajtótákoztatóján Kalmár István, az MSZP soproni csoportjának elnöke.

Számos kérdést vet fel ez a kinevezés - emelte ki a politikus.

A Fidesz úgy alakította át az országot, hogy a legtöbb helyre a saját, hozzá hű embereit ültette. Most a soproni kórház is ennek esik áldozatul? Itt is a párthűség számít? Hogyan lehet valakiből fejlesztési államtitkár, majd pár hónappal később kórházigazgató? A kettőnek nem sok köze van egymáshoz - tette hozzá.

Hogyan akar Molnár Ágnes egyszerre parlamenti képviselő, a miniszterelnököt segítő munkatárs, pártigazgató és kórházigazgató is lenni? Molnár Ágnes meglehetősen kemény pártvezető hírében áll. Vajon érinti-e ez a soproni kórház majd 1000 alkalmazottját? Nem kell hozzá nagy fantázia, hogy ez milyen visszásságokra adhat okot.

Igaz-e, hogy nem felel meg a pályázatban előírt három feltételből, kettőnek, ezért csak az ezek alóli felmentéssel lehet majd kinevezni? Molnár Ágnes ugyanis nem menedzser és nincs meg az előírt vezetői gyakorlata sem - zárta szavait Kalmár István. Egész eddigi közéleti pályafutásom alatt mindig is Sopron város és a soproni emberek érdekét tartottam a legfontosabbnak. Munkámban az vezérelt, miképp tudok segíteni az itt élőknek.  Ezen a jövőben sem fogok változtatni, bármilyen feladatot kapok, vagy vállalok - reagált dr. Molnár Ágnes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Formatervezés magas fokon Sopronban - fotók

A kortárs magyar formatervezés legjobb darabjaiból nyílt kiállítás a Nyugat-magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetében. Tovább olvasom