Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Saját otthonában lopták meg a soproni nyugdíjast

Trükkös tolvajok kifosztották a neves bokszoló és edző, Gyevát Gyula özvegyét az Ibolya úton.

Ismét bűncselekményt követtek el az úgynevezett trükkös tolvajok, akik főként az egyedülálló, idős emberek megkárosítására szakosodtak.
Az Ibolya út egyik társasházában lakik a 82 éves Gyevát Gyuláné, akihez ketten csöngettek be a napokban.

Az asszony 2001-ben elhunyt férje híres bokszoló és edző volt, Sopronban ökölvívó-iskola viseli nevét. A hívatlan látogatók behízelgő stílusban rá hivatkoztak, mondván, ismerték Gyula bácsit, s most az özvegyét szeretnék meglátogatni. Azt is mondták, hogy korábban a közelben laktak. „Nem tetszik megismerni? Nem tetszik megismerni?" – hajtogatták.

Annus néni mutatja, ékszertartó dobozaiból az összes aranyat elvitték az ismeretlenek. Fotó: Magasi
Annus néni mutatja, ékszertartó dobozaiból az összes aranyat elvitték az ismeretlenek. Fotó: Magasi


Annus néni még puszit is kapott az erős testalkatú, tetovált, 20–25 éves férfitől és a negyven év körüli nőtől. Miután beljebb kerültek, a vendégek csukták be a bejárati ajtót, de azt – mint kiderült – nem zárták kulcsra.

Mert amíg ők az étkezőben csukott ajtó mögött beszélgettek a bokszedző özvegyével, besurranhatott harmadik társuk, aki értékek után kutathatott a lakásban. Arany ékszerek és készpénz lett a tetemes zsákmány. Az idős asszonynak akkor lett gyanús a díszes társaság, amikor az egyik szobában csörögni kezdett a telefonja, ám az idegenek eléje álltak, nehogy ki tudjon menni az étkezőből.

Akkor erélyesen kitessékelte őket, addigra viszont értékei már másnál lapultak. Erre csak délután derült fény, amikor unokájának pénzt szeretett volna ajándékozni születésnapjára. Azonnal hívta a rendőrséget, s megkezdődött a nyomozás.


Mindig legyünk óvatosak az idegenekkel
Szabó Jenő alezredes, soproni rendőrkapitány az eset kapcsán elmondta: nagy gondot fordítanak az idős, egyedülálló emberek bűnmegelőzési célú tájékoztatására. Orvosi rendelőkben, plébániákon és falvakban helyeztek ki felhívásokat.

Fontos, hogy legyenek mindig óvatosak azokkal az idegenekkel, akik ilyen vagy olyan indokkal bekéredzkednének a lakásba. A nyugdíjakat vivő postásokkal is ilyen tartalmú szórólapokat juttatnak el az idős emberekhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csaknem egymilliárd forint Fertő tavi rekonstrukcióra

Csütörtzökön tartották a sarródi Kócsagvárban "A Fertő tó nádasainak és a tómeder vízpótló… Tovább olvasom