Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 26°C Még több cikk.

Saját otthonában hűlt ki egy férfi Sopronban

Családi háza szobájának padlóján feküdt kihűlve az a férfi, akire a szomszédja lelt rá Balfon hétfőn. Már nem lehetett rajta segíteni.

Tragédia történt Balf egyik családi házában, ahol 63 éves férfi holttestére talált rá a szomszédja. ˝Az elsődleges megállapítások szerint a halál oka kihűlés, erőszakos nyomokra semmiféle jel nem utalt, az idegenkezűség kizárható. A haláleset körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja˝ – tudtuk meg Kálmán Gabriellától, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől. 

– A szomszéd korábban a fővárosban dolgozott üvegmetszőként. A kilencvenes években költözött vissza a szülői házba, hogy ápolja szüleit. Azok halála után, több mint tíz éve, egyedül élt – mondta Kolonics Zoltán balfi lakos. – Csöndes, szerény ember volt, s mint szomszédok, azért rá-ránéztünk, mi van vele. Ő is át szokott jönni hozzánk egy-egy fél órára.

Mivel két napja nem láttam, gondoltam, átmegyek hozzá, megnézem, hogy van. A bejárati kapu nyitva volt, csakúgy a ház ajtaja is. Bementem a lakásba, szólítgattam, Árpi, hol vagy? Aztán ráleltem, az egyik szoba padlóján feküdt, élettelenül. Megfogtam a kezét, teljesen hideg volt. Hívtam a mentőket, később megérkezett az orvos és a rendőrség is. A szakértők azt mondták, a halál oka kihűlés. Egy, másfél napja halhatott meg. Szegénynek se felesége, se gyerekei nincsenek.

– Való igaz, hogy fűteni nemigen szokott a szomszéd – emlékezett az elmúlt időkre Zoltán. – Tavaly is, meg az idén is mi gyújtottunk be neki néhányszor, de a cserépkályha úgy füstölgött visszafelé, hogy ki kellett nyitnunk az összes ablakot. Próbáltunk segíteni rajta, amit lehetett, meg is tettünk. Talán ha ágyba feküdt volna és betakarózik, túléli. Ám a lábai elég rosszak voltak, gyakran elesett, s ilyenkor nagy nehézség árán vagy épp segédlettel tudott csak felállni. Úgy látszik, ezúttal a sors már nem kegyelmezett neki. 

Olvasóink írták

  • 2. egysoproni_ 2010. december 20. 22:19
    „Emberek! Fokozottabban figyeljünk egymásra ebbena rohanó világban és talán elkerülhetőbbek lesznek az ilyen és hasonló tragédiák!”
  • 1. Cloeon_dipterum 2010. december 20. 22:05
    „Szegény bácsi!

    Létbiztonság...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A soproni fúvószenekaré a Heineken kétmillió forintja

A soproni fúvószenekar kapta a Heineken Hungária kétmillió forintos felajánlását. A pénz… Tovább olvasom