Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Saját forrásból épült új játszótér

Biztonságos, kulturált és érdekes – így jellemzik a fertőrákosi szülők a község új játszóterét. Szuper! – teszik hozzá a gyerekek. Az önkormányzat saját forrásból, 4,5 millió forintért építtette az új játszóhelyet.

– Nagyon jó ez a játszótér, szép a környezet, igényesek a fajátékok és biztonságban vannak a gyerekek. A labda nem gurulhat ki, a kicsi nem szaladhat ki az útra és zöldben vagyunk – foglalja össze sokak véleményét Taubl Györgyné, aki két unokájával; a hétéves Szigeti Bálinttal és a háromesztedős Babos Virággal, no és a szomszéd kisfiúval, Paár Márkkal érkezett tegnap délelőtt Fertőrákos új játszóterére. A gyerekek persze azonnal a fajátékokra „vetették" magukat.

A Fertőrákoson élő vagy nyaraló gyerekek számára emlékezetessé tette a nyarat az új játszótér. Fotó: Magasi
A Fertőrákoson élő vagy nyaraló gyerekek számára emlékezetessé tette a nyarat az új játszótér. Fotó: Magasi


– A hely ideális, hiszen az iskola mögötti tágas, füves teret használtuk ki, ami este zárható. A régi játszóterünk rossz helyen, elavult szerekkel, kihasználatlanul állt, a testület tavaly januárban döntött a lebontásáról. Bár pályáztunk támogatásért egy új építéséhez, nem nyertünk. Ezután döntöttünk: saját forrásból építünk játszóteret. Négy és fél millió forintba került a minden szabványnak és előírásnak megfelelő játéktér, de látva ezt az örömet, megérte – fogalmazott Baltigh Márta polgármester.

Elárulta: jövőre még egy ivókúttal is szeretnék kiegészíteni a kis parkot.

– Az én fiam haza sem akar jönni innen – mosolygott a hétéves Istire Kalmárné Bendes Mariann, miközben a féléves Botond nézelődik a babakocsiból.

– Itt nyugodtan focizhatnak, biciklizhetnek is. A fák árnyékot adnak, s még akkor sem történhet baj, ha elesnek, hiszen fű van és gyöngykavics – dicsérte a beruházást az anyuka. – Amióta elkészült a játszótér és az eső sem zuhog, mindennap itt vagyunk a hároméves Natival. Minden szempontból ideális a hely – fogalmaz Kovács László édesapa.

A játszóteret szombaton 16.30 órakor, az iskolai tanévnyitó keretében adják át ünnepélyesen is a fertőrákosiaknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három helyen kezd fertődi a Porpáczy-iskola

Az általános iskola régi épületében, a kollégiumban kialakított tantermekben és az informatikai… Tovább olvasom