Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Saigon-terasz: Dolhai Attila félt a tanító bácsi szerepében

A Miss Saigon egyik főszereplője, Dolhai Attila várta közönségtalálkozóra az érdeklődőket a hétfői Saigon-teraszon.

Volt idő, amikor az ˝ország Rómeóját˝ tanító bácsinak szólították a gyerekek, ugyanis Dolhai Attila a Zsámbéki Katolikus Tanítóképző Főiskola hallgatójaként kötelező gyakorlatát teljesítette a katedrán. Mint azt a Saigon-teraszon elmondta, ez egy sokkal nehezebb műfaj, mint a színház. Folyamatosan attól félt, mi lesz az, amit nála nem fognak megtanulni a nebulók: az írással, olvasással vagy számolással lesz probléma?

A tanítóképző igazából időnyerés, menekülőút volt számára, mígnem 2001-ben felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakára. A Budapesti Operettszínházban a Mozart! címszerepével debütált 2003 márciusában.

Dolhai Attila a Saigon-teraszon. Fotók: Sütő László Balázs

Dolhai Attila a teraszon összegyűlt népes közönségének mesélt az egyetemi évekről, az ott megismert későbbi társakról, a tehetségkutatókról. Nehezen beszélt ugyanakkor korábbi szerepeiről, mert mint mondta, jelenleg annyira Chris alakítására koncentrál, hogy hirtelen azt sem tudná felidézni, kit játszott a Rómeó és Júliában.

- Nem énektechnikailag nehéz Chris szerepét alakítani a Miss Saigonban - fogalmazott Dolhai Attila. - Sokkal inkább arra a kérdésre nem könnyű választ találni, hogy szerethet-e két embert egyszerre. S sokszor azt sem lehet könnyek nélkül megállni, ahogyan a két nő küzd a szerelméért. Kerényi Miklós Gábor mondta a próbákon: ˝ne maga sírjon Dolhai, én akarok zokogni˝.

 Saigon-terasz program

A következő napokban is a darab művészei várják az érdeklődőket délután 4 órától a várkerületi Puskás söröző teraszán.

08.16. Vágó Bernadett
08.17. Dancs Annamari
08.18. Szabó P. Szilveszter
08.19. Vörös Edit
08.20. Bordás Barbara
08.21. Csengeri Ottília

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Péter Örökös tag Sopronban

A közönség által leadott szavazatok alapján Győri Péter az első helyen végzett az ˝Örökös tag˝… Tovább olvasom