Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 7°C Még több cikk.

Ruhagyár: két éven belül átépülhet

Az egykori soproni ruhagyár épülete a tervek szerint két-három év múlva már wellness-szállodaként üzemelne.
Omlásveszély, gyalogosforgalom a túloldalon! – figyelmeztette a tábla az egykori ruhagyár előtt sétáló gyanútlan gyalogosokat. Az elmúlt napokban azonban valaki vagy valakik leszedték a figyelmeztetést – bár biztonságosabbnak azóta sem tűnik az épület. Az ingatlan tulajdonosa négy plusz egy csillagos wellnesskomplexumot hozna létre itt, az eddigi információk szerint két éven belül. A gyalogosok addig jobban teszik, ha elkerülik a ruhagyárat.

– A ruhagyári ingatlan még tavaly került cégünk tulajdonába, kamatokkal együtt 600 millió forintért – tudtuk meg dr. Piskolti Jánostól, a kecskeméti bejegyzésű Dot Energo Rt. vezetőjétől. – A tervek szerint wellness-szállodát hoznánk itt létre, mélygarázzsal és élményfürdővel, olyan módon, hogy a homlokzat megőrizze a jelenlegi arculatát. Szeretnénk, ha a tervek legkésőbb két év múlva már megvalósulnának, hiszen a használaton kívüli ingatlan állaga egyre romlik.

Mint dr. Piskolti Jánostól megtudtuk, az omlásveszély valóban fennállt, a lehulló vakolat egy részét azonban már eltávolították az épületről. A táblát azért helyezték el az épületen, mert az esetleges gépkocsikárok miatti felelősség így nem terheli a tulajdonost. – A koncepciótervek már összeálltak, a tényleges tervek elkészítésére minden valószínűség szerint a budapesti Céh. Rt. kap megbízást – tette hozzá a vezető. A többmilliárdos beruházással Sopron egyik legnagyobb területen elhelyezkedő belvárosi ingatlanjának rehabilitációja valósulhat meg két éven belül, addig pedig közlekedésre ott a Rákóczi utca másik oldala.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól keresnek a polgármesterek

Nagyon is megéri polgármesternek, képviselőnek lenni még a falvakban is. Egy közepes – 1500 lelkes – település vezetője az egyéb juttatásokon kívül akár bruttó 405 ezer forintot is kereshet. A polgármesterek, képviselők, bizottsági tagok alapilletményét törvény írja elő, ez egységesen 36.800 forint. A képviselő-testületeknek viszont tág mozgásterük van a tekintetben, mekkora szorzót szavaznak meg. Tovább olvasom