Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Ruhagyár: árverésen lett új tulajdonosa

Két-három év múlva valósulhat meg az a soproni, Rákóczi utcai nagy értékű ingatlanfejlesztés.
Az egykori Soproni Ruhagyár és a Rákóczi utca–Hátulsó utca–Szög utca által határolt terület a város egyetlen olyan belvárosi, de magánkézben lévő összefüggő része, amelynek fejlesztése hosszú távra határozhatja meg a városképet.

Mint arról a Kisalföldben február 3-án beszámoltunk (Szálloda lehet a ruhagyárból), az épület jelenlegi tulajdonosa több elképzelés megvalósítását is fontolgatja. A kecskeméti Medicalholding Kft. soproni megbízottja érdeklődésünkre elmondta, az ingatlan még az elmúlt év augusztusában árverésen lett a cégé. Birtokon belülre azonban csak novemberben kerülhettek. Az előző tulajdonos a kamatokkal együtt közel 600 millió forintos tartozást halmozott fel, ezért került árverésre a gyár, pontosabban az épület és a hozzá tartozó terület.

Mint megtudtuk, egyelőre csak elképzelések vannak a hasznosításra, minden új ötletre nyitottak, amely összhangban van a városfejlesztési tervekkel. Még az sem dőlt el, hogy ki kap megbízást a tervek elkészítésére, igaz, erre jó eséllyel pályázik a budapesti Céh Rt., amely már készített többváltozatos látványterveket és költségbecslést is végzett. Kérdés azonban, hogy a különböző programelemeket, amelyek még csak elképzelés szintjén fogalmazódtak meg – például szálloda, wellnessközpont, esetleg látványfürdő –, ki valósítja meg, vagyis találnak-e olyan befektetőt, aki az üzemeltetést is vállalja.

– Szeretnénk, ha a tervek két-három év múlva már megvalósulnának – válaszolta érdeklődésünkre a kft. képviselője, aki egyelőre neve elhallgatását kérte. – Ez mindannyiunk érdeke, hiszen egy használaton kívüli ingatlan állaga csak romlik és rontja a városképet is. Ellenkező esetben viszont hozzájárulhat a város fejlődéséhez.

Abban az esetben, ha a tervek zöld utat kapnak és a befektetők is lehetőséget látnak a projektben, akkor néhány év múlva valóban jelentősen megváltozhat a Rákóczi utca és környéke. Kialakulhat egy olyan kulturális-turisztikai vonzerővel rendelkező új városközpont, amely nagy vonzerőt gyakorolhat a hazai és külföldi vendégekre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

25 millió babakötvényre Sopronban

Sopronban is készen állnak a bankok a babakötvény fogadására. Az állam által adott összeget a város évi huszonötmillió forinttal tervezi kiegészíteni. – Örülünk a babakötvény nyújtotta lehetőségnek, és a város tervének, mely szerint megduplázná az állami kezdőrészletet – vélekedik a soproni Vargáné Horváth Zsuzsanna. - Az összeget lehetőségeink szerint havonta megtoldjuk a férjemmel. Tovább olvasom