Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Rozsonits Tamás búcsúzik a GYIK éléről

A legutóbbi közgyűlés szeptember elsejével felmentette a Gyermek- és Ifjúsági Központ ügyvezetői tisztségéből Rozsonits Tamást. A vezető két évig irányította a központ működését.
– 2005. július 1-jén átgondolt koncepció alapján kezdtem el a munkát – emlékezett vissza Rozsonits Tamás, a GYIK ügyvezetője, akit a közgyűlés szeptembertől felmentett tisztségéből.

– Mint minden új vezető, én is az állapotok felmérésével kezdtem a feladataimat. Voltak markáns elképzeléseim az 1999 óta működő intézménnyel kapcsolatban. Célom az volt, hogy megtartsuk azokat a jól működő vonulatokat, melyeket elődöm vezetése alatt felmutatott a ház, de „felfrissítsük" a központ életét.

Rozsonits Tamás a kor kihívásainak megfelelően pörgőbb, nyitottabb, ifjúság- és gyermekbarátabb intézményt képzelt el.

– Sok minden megvalósult az elképzelésekből, tánctanfolyamokat, kézműves-foglalkozást, hagyományőrző művészeti tevékenységeket egyaránt folytattuk, ezenkívül mentálhigiénés, valamint szórakoztató programokat indítottunk, melyek közül több országos hírnévre tett szert – tette hozzá a vezető.

– Büszke vagyok arra is, hogy sikerült egy ifjúsági információs és tanácsadó irodát kialakítani. Egyetemi pályázatot írtunk ki a kávézó átalakítására, ahol ingyenes internet áll rendelkezésre több gépen. Nagy hangsúlyt fektettünk a tehetségkutatásra, tehetséggondozásra a különböző művészeti ágakban. Évek óta mi szervezzük a városi Ki mit tud?-ot, az Így írok én versenyt, az Éneklő Ifjúság rendezvényt és az Életem első önálló kiállítását, ahol kezdő művészek mutatkozhatnak be.

– Egyszer bejött hozzám egy hölgy, aki elmondta, Sopronban vadászgörény-szépségversenyt és -bemutatót szeretne indítani, de sehol sem támogatják – folytatta Rozsonits Tamás.

– A magánkezdeményezésből nem sokkal később nemzetközi rendezvényt tartottunk, melyet a nagy sikernek köszönhetően idén újra megrendezünk. Szintén sikeres volt a vasútmodell-kiállítás is. Nyitottak vagyunk minden jó ötletre, elképzelésre.

Távozásáról a vezető csak annyit mondott, a tulajdonos döntése volt, melyet elfogad.

– Azt mondják, az összevonás utáni új felállásban is számítanak munkámra, kíváncsian várom, milyen ajánlattal keresnek meg – zárta Rozsonits Tamás.

Cziráki Viktória

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szociális bérlakások vállalkozó kedvűeknek

Az önkormányzat üres, de felújításra váró szociális bérlakást ajánl fel azoknak, akik vállalják,… Tovább olvasom