Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Rózsa Milán: nem uszítottam a tömeget Budapesten - interjú

Mindig is az erőszakmentes tiltatkozási formákat támogattam - nyilatkozta portálunknak a soproni Rózsa Milán, akit a rendőrség csoportos garázdasággal vádol.

Szerda, 13.40

Rózsa Milánt szerdán a kisalfold.hu Budapesten érte el.

- A rendőrség csoportos garázdasággal vádol. Pontosabban, hogy én dobáltam számítógép alkatrészeket a Fidesz-székházra, uszítottam, buzdítottam a tömeget, az erkélyről szónokoltam - nyilatkozta Rózsa Milán.

- Ezek közül egyik sem igaz. Bár, felmásztam az erkélyre. Azt, hogy onnan szónokoltam, azt egy hang nélküli felvétellel próbálták bizonyítani. Arról sincs felvétel, rendőrségi jelentés vagy bármi ilyesmi, hogy dobáltam volna.

A fiatal aktivista így folytatta: "mindig is az erőszakmentes tiltatkozási formákat támogattam, de megértem azt a jogos dühöt, ami a székház megdoblásához vezetett. Sajnos, ezt most a Fidesz fel tudja használni arra, hogy elterelje a figyelmet a tiltakozásról."

Rózsa Milán, évekkel ezelőtt Budapestre költözött és életvitelszerűen is ott él.
- A fővárosban kapcsolódtam be az aktivizmusba, a politikai életbe, korábban nem vettem részt hasonlókban Sopronban - tette hozzá.

A témák amelyek eddig érdekeltek, főleg nem helyi, hanem országos jellegűek voltak. Jelenleg nem tervezem, hogy Sopronba visszaköltözöm, ahol a családom él, de nem zárom ki ennek a lehetőségét.

Sopront mindig is szerettem és szép emlékek kötnek oda, hisz ott nőttem fel, a Széchenyi István Gimnáziumban érettségiztem. Kívánom, hogy a város fejlődjön, gyarapodjon és későbbiekben talán ott fogom folytatni a politikai tevékenységem - zárta Rózsa Milán.

18.10

Az internetadó elleni vasárnap esti budapesti tüntetésen őrizetbe vett hat ember közül egy embert szabadon engedtek, a többi gyanúsítottat viszont szerdán bíróság elé állítják - közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője kedden. Bagoly Bettina azt írta: az illetékes kerületi ügyészség - megvizsgálva a rendelkezésre álló bizonyítékokat - nem értett egyet a nyomozóhatóság előterjesztésével, és egyik gyanúsított előzetes letartóztatására sem tett indítványt.

Az egyik gyanúsított - egy 26 éves férfi - azonnali szabadlábra helyezésére utasította a nyomozóhatóságot az ügyészség, mivel álláspontja szerint az ő részvétele a bűncselekmény elkövetésében kétséget kizáróan nem bizonyítható. A többi gyanúsítottat garázdaság bűntette miatt gyorsított eljárásban, még az őrizetbe vétel időtartama alatt, szerdán bíróság elé állítják - tájékoztatott a szóvivő.

Az internetadó elleni vasárnap esti budapesti tüntetés végén a szervezők a Hősök terén elköszöntek a demonstrálóktól, a tüntetők egy része azonban a Lendvay utcai Fidesz-székházhoz ment. Megdobálták az épületet, több ablakát bedobták, redőnyöket is megrongáltak, kidöntötték a kerítés egy darabját, és néhányan felmásztak a székház földszinti erkélyére. A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn kora hajnalban közzétett közleményében azt írta: a rendőrség hat embert vett őrizetbe garázdaság miatt.

Azt írták, hogy a Fidesz székházánál vasárnap nem sokkal 20 óra után az arcukat eltakaró, a székház két nyílászáróját megrongáló, az ingatlan kerítését bedöntő, erkélyére felmászó csoport tagjai közül a rendőrség azonosította, elfogta, előállította, gyanúsítottként kihallgatta és őrizetbe vette G. Antal és Z. András 19 éves, Sz. I. Ábel 21 éves és B. Gábor 33 éves budapesti lakost, Sz. Zoltán 35 éves tatabányai lakost és R. Milán 26 éves soproni lakost.

Kedd, 13.28

A kisalfold.hu megbízható soproni forrásból úgy értesült, hogy Rózsa Milán, a helyi Párbeszéd Magyarországért (PM) csoportjában semmifajta szerepet nem vállalt.

Titokzatos személyiségnek ismerték meg, nehéz volt hozzá közel férkőzni.

Korábban:

Mint arról portálunkon már beszámoltunk, a főváros VI. kerületében, a Lendvay utcában, a Fidesz székháznál vasárnap nem sokkal 20 óra után az arcukat sállal, csuklyával takaró, a székház két nyílászáróját megrongáló, az ingatlan kerítését bedöntő, erkélyére felmászó csoport tagjai közül a rendőrség azonosította, elfogta, előállította, gyanúsítottként kihallgatta, és őrizetbe vette G. Antal és Z. András 19 éves, Sz. I. Ábel 21 éves és B. Gábor 33 éves budapesti lakosokat, Sz. Zoltán 35 éves tatabányai lakost és R. Milán 26 éves soproni lakost.

Garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya folytatja az eljárást - tartalmazza a rendőrség közleménye.

Egy tüntető a redőnyt rongálja a Fidesz Lendvay utcai székházának erkélyén, ahol a résztvevők egy csoportja régi számítástechnikai eszközökkel dobálták az épületet 2014. október 26-án. MTI Fotó: Belic
Egy tüntető a redőnyt rongálja a Fidesz Lendvay utcai székházának erkélyén, ahol a résztvevők egy csoportja régi számítástechnikai eszközökkel dobálták az épületet 2014. október 26-án. MTI Fotó: Beliczay László


A 444.hu úgy tudja, valamennyiüket kihallgatták már, úgyhogy elméletileg legalább velük közölnie kellett már a rendőrségnek, hogy pontosan mely cselekményük alapján gyanúsítják őket csoportos garázdasággal, de a Gyorskocsi utca folyosóján várakozó jogi képviselőik még nem látták a kihallgatási jegyzőkönyveket, így részleteket ők sem tudtak mondani.

A portál értesülése szerint, a rendőrségi közleményben R. Milán 26 éves soproni lakosként azonosított gyanúsított Rózsa Milán, az Együtt-PM aktivistája, aki korábban már a köztársasági elnöki hivatal erkélyére is felmászott, illetve három kerítésen átugorva az orosz nagykövetség területére is bejutott.

Úgy tudjuk, Milán már évekkel ezelőtt Sopronból Budapestre költözött. Úgy vélte, a fővárosban jobban megvalósíthatja politikai céljait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máig érvényesek Széchenyi István gondolatai

Vastapssal jutalmazta Nagy Frigyes egykori miniszter Széchenyi István gondolatairól tartott… Tovább olvasom