Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Rotaract Club Sopron: ötszáz kilós segítség

A Rotaract Club Sopron tagjai harminc programot szeretnének megvalósítani.
Több mint ötszáz kiló alumíniumdobozt gyűjtött össze tizenegy hónap alatt a Rotaract Club Sopron, ezzel támogatják a mozgássérült Schőberl Zsófiát. Az egyetemistákból álló csoport az induló tanévre húsznál is több karitatív programot szervez.

Egy zsák alumíniumdoboz négy-öt kilogramm, a Rotaract Club Sopron pedig tizenegy hónap alatt több mint ötszáz kilogrammot gyűjtött belőle.
– Vizsgaidőszakban jól fogynak az energiaitalok – mosolyog Pirger Tamás, a klub alelnöke. Az egyetemistákból álló csoport a soproni mozgássérült kislánynak, Schőberl Zsófinak gyűjti a dobozokat. – Ennek a mennyiségnek a nyolcvan százaléka az egyetem kollégiumaiban kitett gyűjtőhelyekről származik, de kint voltunk a VOLT-on és befogadtunk külső támogatásokat is – mondja a Rotaract elnöke.

A soproni rotaractosok egy csoportja Schőberl Zsófival és édesanyjával az ötszázadik kiló alumíniumdoboz átadásán
A soproni rotaractosok egy csoportja Schőberl Zsófival és édesanyjával az ötszázadik kiló alumíniumdoboz átadásán


Az összegyűjtött dobozokat visszavásárolják a gyártók és az ebből származó bevétel Zsófi gyógykezelését segíti. Pirger Tamás arról is beszámolt, hogy már erre a tanévre is összeállították programtervüket.
– Mintegy harminc programot szeretnénk megvalósítani, ebből több mint húsz karitatív. Szeretnénk például a gyermekotthonokat segíteni tartós élelmiszercsomagok gyűjtésével. Továbbra is vállalunk korrepetálásokat az intézeti neveltek körében, akiket kirándulásra is elviszünk. Jótékonysági bulinkon Zsófi javára gyűjtünk a Gázfröccsben szeptember 26-án, és az egyik legfontosabb tervünk, hogy bevonjuk az önkéntes segítő feladatokba a középiskolás korosztályt. Ők lesznek az Interact-csoport – vázolta terveiket Pirger Tamás.

A Rotaract a nemzetközi Rotary-család tagja, 18–30 év közötti, szociális és társadalmi problémák iránt érzékeny és tenni akaró fiatalok a tagjai. Több mint két éve alakult meg a soproni csoport, másfél éve működnek hivatalosan, tavaly ősszel már ők kapták a legtöbbet fejlődő Rotaract Club díját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ilyen egy modern sarki fűszeres – A DIÓ-ban jártunk

A soproni Ógabona téri kútnál sétálva, érdemes meglátogatni a DIÓ sarki fűszerest. (x) Tovább olvasom