Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Rossz a közlekedési morál

Megoldást kellene találni a Jereván közlekedési gondjaira is- reagált lapunk írására egy soproni olvasó.
Megoldást kellene találni a Jereván közlekedési gondjaira is – reagált lapunk korábbi írására (A büntetés nem rettent el, 2005. november 9.) egy lakótelepi olvasó. A Soproni Horváth József utcában a gyorshajtókat, a Juharfa utcában a szervizút használóit kellene kordában tartani, véli a levél írója.

„ Bár az észrevételem nem a cikkben említett 170-es tempóról szól, mégis úgy érzem, sokakat érint a Jereván-lakótelepen" – fogalmazott szerkesztőségünkhöz eljutatott levelében M. L. soproni olvasó. Miközben nagyon jó ötletnek találja, hogy létrehoztak egy lakótelepi rendőrséget, úgy érzi, „az autósok – tisztelet a kivételnek – még mindig gyorsan hajtanak és előszeretettel használják a gyalogjárdákat."

Példaként a Soproni Horváth József utca hátsó oldalát hozza fel, ahol: „néhány autós tempós sebességgel halad és még fel van háborodva, ha a gyalogos nem megy odébb. A Juharfa utca lottózó felőli oldalát úgyszintén sokan autóútnak képzelik. Pedig mindkét úton sok gyerek jár, előzőnél a játszóterek is ott vannak, így az ember nem is lehet nyugodt, ha lent játszik a gyerek." M. L. belátja, hogy nem lehetséges mindenhova folyamatosan rendőrt állítani, de valamilyen megoldást mégis szükségesnek tartana. Szerinte akár egy „álca" kamera is megtenné a dolgát. Ami nem működik, de látható lenne, és persze egy figyelmeztető tábla mellé.

– Az említett gondok évek óta visszatérő problémái a helyieknek – mondta el Hatos István rendőr őrnagy, a közrendvédelmi osztály vezetője. – A gyakorlat szerint először figyelmeztetjük az autósokat, indokolt esetben helyszíni bírságot szabunk ki, vagy szabálysértési eljárást indítunk az elkövetők ellen. A Juharfa utcában végleges megoldást egy, a behajtást megakadályozó korlát elhelyezése hozhatna, melynek felállítását nem a rendőrség, hanem a közút kezelője, a polgármesteri hivatal kezdeményezheti.

Idén ősztől a lakótelepre telepített rendőrőrs révén jobban ellenőrzött a jereváni parkolási helyzet is. A körzeti megbízott napi munkájának nagy részét közterületen tölti, már a fokozott rendőri jelenlét miatt is várható, hogy javul a lakótelepen a közlekedési morál, véli a rendőr őrnagy.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron bombázása

Sopronban 1944. december 6-án a Mikulás-várás örömét a világháború csapásainak sora, a város… Tovább olvasom