Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Rongálják a jelzőtáblákat Sopronban

Elsőbbségadás kötelező, vagy épp egyirányú haladást előíró közlekedési táblákat rongálnak meg és fordítanak el meggondolatlan személyek Sopronban.

– Gyakran, de legfőképpen hétvégenként szembesülünk a város közlekedési jelzőtábláinak felelőtlen megrongálásával. Akadnak, akik kidöntik vagy elforgatják a táblákat – mondta Kovács Antal, a Sopron Holding divízióvezetője, a városi baleset-megelőzési bizottság tagja. – Igen veszélyes lehet egy-egy ilyen megrongált tábla, hiszen megváltoztathatja az elsőbbségi viszonyokat, illetve a szabályos forgalmi rendet. Sajnos az útépítési munkák miatt elzárt területeknél elhelyezett sárga villogókat sem kímélik a vandálok, sokat összetörtek, elvittek.

Idén a kezdő húszból mindössze három maradt volna, ha nem gondoskodunk a pótlásról. Éves szinten sok százezer forintos kárt okoznak a rongálók.

– Az évek folyamán már sikerült elkapnunk jelzőtábla-rongálókat – tudtuk meg Németh Róbert rendőr őrnagytól, a városi baleset-megelőzési bizottság ügyvezetőjétől. – Ellenük a közlekedés biztonságának veszélyeztetése bűncselekmény miatt jártunk el.

Minden ilyen felelőtlen személy akár több tízezer forintos pénzbüntetésre – de ha halálos kimenetelű baleset előidézője, akkor börtönbüntetésre is – számíthat.

Olvasóink írták

 • 6. ballalajka88 2010. december 27. 21:22
  „BLA, ha nem lennél olyan előítélesen, mint amilyen vagy, akkor tudhatnád, hogy csak 1-2 ember van minden társaságban., fogadok, hgogy atiédben is akik a bajt keresik. Szal Nem kell általánosítani!”
 • 5. BLA 2010. december 27. 18:42
  „A jovo diplomasai kozul kell keresni a ma bunkoit!!!! Ott vannak az egggggggggggyetemen. Fel uveg sortol berugva nagyon fa..a gyerekek lesznek.”
 • 4. Filtec 2010. december 27. 17:03
  „Re: #2
  De akkor még ki tudja lábbal rúgni!
  Újabb ötlet? :)”
 • 3. Kuvasz 2010. december 27. 15:25
  „A börtönnel NEM SZABAD megvárni a halálos balesetet. Az ilyen eleve haláklos baleseti helyzetet okoz. A középkorban volt erre egy jó szabály: levágták a kézfejét.”
 • 2. Pelok 2010. december 27. 09:44
  „Ha elkapnak valami mamelukot, példát statuálni! Bár nincsenek illuzióim: a mai napig van pár idióta, aki kővel dobálja a vonatot, pedig az már került emberéletbe.”
 • 1. molten13 2010. december 27. 09:06
  „Ahhor a rendőröknek ki kellene menni az utcákra. Alig- alig találkozni velük.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a vasúti átjáróban

Szerencsés kimenetelű baleset történt az ünnepek alatt az Egyházasfalu és Újkér közötti vasúti… Tovább olvasom