Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Románcból rémálom: előzetes lett a vége

Facebookon ismerkedett meg egy barcsi férfi azzal a himodi nővel, akivel e-mailen levelezni kezdett. A kezdeti románc azonban rémálommá vált a nő számára, akit az illető kirabolt.

– A Soproni Rendőrkapitányság előterjesztésére a járási ügyészség rablás megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatást indítványozott egy férfi ellen a Soproni Járásbíróságon – tudatta dr. Riba Katalin, a megyei főügyészség szóvivője. – A megalapozott gyanú szerint az illető 2013 elején Facebookon ismerkedett meg egy himodi hölggyel, akivel e-mailen levelezni kezdtek. A férfi több ízben látogatást tett a sértettnél, egy-két napot el is töltött nála.

Egy idő után aztán minden alaposan megváltozott: a férfi több ízben bántalmazta a nőt. Egy újabb látogatása alkalmával már az asszony gépkocsiját követelte, s amikor a hölgy nem volt hajlandó átadni a slusszkulcsot, a kezéből kicsavarta azt, majd fojtogatni kezdte és életveszélyesen megfenyegette.

Amikor a nő már fulladozni kezdett, a férfi a helyszínről a sértett gépkocsijával elmenekült, magával vitte a mobiltelefonját, GPS-készülékét és készpénzét is. A gyanúsítottat a gyors rendőri intézkedés eredményeként néhány nappal ezelőtt Budapesten elfogták, egy másik nő lakásán.

Előzetes letartóztatására az ügyészi indítvány szerint azért van szükség, mert az illető visszaeső bűnelkövető.

Továbbá életvitele, a bűncselekmény elkövetésének módja, valamint az a tény, hogy a sértettet korábban több ízben is megfenyegette, okot ad azt feltételezni, hogy újabb bűncselekményt követne el. A tanúk és a károsult asszony befolyásolásával, megfélemlítésével a bizonyítás sikerét veszélyeztetné, illetve szökésének, elrejtőzésének veszélye is fennáll.

Információink szerint a Soproni Járásbíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felszámolja egyik karát a soproni NYME

Székesfehérváron az oktatók és dolgozók többségét elbocsátják, a képzést pedig Sopronba költöztetik… Tovább olvasom