Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Roma-magyar barátságklub

A frissen alakult klub célja, hogy közelebb hozzák egymáshoz a cigány és magyar embereket.
A Soproni Cigány Kisebbségi Önkormányzat kezdeményezésére tegnap megalakult a Soproni Humanisták Roma-Magyar Barátság klubja. Céljuk, hogy közelebb hozzák egymáshoz a cigány és magyar embereket.

– A roma-magyar barátság klub  tagjai, összefogva az iskolákkal, a különböző hatóságokkal, egyházakkal, szociális intézményekkel, önkormányzatokkal, szeretnék elérni, hogy a hátrányos helyzetben lévő soproni cigányság minél jobban beilleszkedjen környezetébe, önmagára találjon – mondott Tölgyesi Géza, a cigány kisebbségi önkormányzat elnöke. – A klub – amelynek ötletadója és vezetője Alt Éva – a jövőben különböző rendezvényeket – Ki mit tud?-ot, vetélkedőket, előadásokat, klubeseteket – tart. Szeretnénk, ha minden megkülönböztetés nélkül élhetnénk, ehhez segítséget kérünk, de adunk is.

A klub alakuló ülésére elfogadta meghívást Horváth Imre esperes, városplébános, Szuchentrunk Mihály kanonok, plébános, Kónyi-Kiss Gáborné, a polgármesteri hivatal szociális irodavezetője, dr. Magas Lászlóné, a Kozmutza-iskola igazgatója és Roóz Zoltán, a gyermekjóléti szolgálat munkatársa. 

Az első beszélgetésen számos ötlet, elképzelés hangzott el, és a figyelem elsősorban a gyermekek felé fordult. A roma önkormányzat szeretne egy folklórcsoportot alakítani, ehhez már megvásárolták a hangszereket is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenöt éves a Kozmutza

A Kozmutza Flóra speciális általános- és szakiskola tizenöt éves jubileumának ünnepségét… Tovább olvasom