Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Rögös, gödrös kerékpárútjaink

Csúszik a Fertő-parti kerékpárutak felújítása. Bár a kormány által támogatott program megvalósulását idén nyárra ígérték, ha minden jól megy, a téli fagyok beállta előtt lesznek kész a beruházással. Elhúzódott a közbeszerzés.

Négyszázötvenmillió forintból fejlesztik a Fertő tó környékének kerékpárút-hálózatát. Az összeg a meglévő úthálózat rekonstrukciójára és a hiányzó szakaszok tervezésére elegendő – írtuk január 9-én, Felújítják a Fertő-parti kerékpárutakat címmel. Akkor minden érintett úgy tudta, a tél hónapjai elegendőek lesznek a pályáztatásra, áprilisban pedig megkezdhetik a kivitelezést. Csakhogy június közepe van, munkálatoknak pedig se hírük, se hamvuk...

– Jogos az érdeklődés, valóban azt szerettük volna, ha a nyári időszakban már a felújított utakon kerekezhetnek a biciklisek. Sajnos elhúzódott a közbeszerzési eljárás... – mondta el érdeklődésünkre Fersch Attila, a Fertő–Hanság Nemzeti Park igazgatóhelyettese, a projekt vezetője. – Július közepére azonban lesz már nyertes pályázó és indulhat a munka. Novemberre, az első fagyok beálltáig pedig végeznek is a felújításokkal – tájékoztatott a szakember.

A beruházás konzorciumi keretek között valósul meg, a nemzeti park igazgatósága, a beruházásban érintett kilenc önkormányzat és négy további érdekelt szervezet részvételével. A rekonstrukcióra azért van szükség, mert a meglévő hálózat műszaki állapota rossz, vízelvezetési rendszere elavult és több helyen tönkrement az alapozása, valamint a kopóréteg is. A meglévő 23 kilométeres szakasz 80 százaléka felújításra szorul.

– Újabb lehetőség is adódott – szolgált jó hírrel is Fersch Attila. – Új kerékpárutak építésére nyílnak meg források. A konzorcium már a projekt előkészítésén dolgozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teljes értékű AEO-tanúsítványt kapott a GYSEV CARGO

Engedélyezett Gazdálkodói tanúsítványt adott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a GYSEV CARGO Zrt.… Tovább olvasom