Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Riportfilm Sopron legidősebb lakójáról

Az ORF burgenlandi stúdiója munkatársai pár perces riportfilmet forgattak Sopron legidősebb lakójáról.
Az ORF (Osztrák Rádió és Televízió) burgenlandi stúdiója munkatársai tegnap pár perces riportfilmet forgattak Sopron legidősebb lakójáról, Szentirmay Jánosné Relly néniről. A felvételeket tegnap sugározta az osztrák televízió.

– Kismartonban a tartományi parlament csütörtökön tartott ülésén méltatta Burgenland megalakulásának 85. évfordulóját. Az eseményről szóló tudósítás kiegészítéséül forgattunk riportfilmet Sopronban a 107 éves Szentirmay Jánosné Relly néniről, aki valószínűleg az utolsó élő voksolója lehet az 1921-es soproni népszavazásnak – közölte lapunk érdeklődésére Kelemen Dorottya, az ORF Burgenland szerkesztő-riportere. A budapesti születésű, de már tíz éve Kismartonban dolgozó televíziós elmondta: a Kisalföld hasábjairól értesültek az igen szép kort megért soproni asszonyról.

A 107 éves nénivel készült pár perces riportot ugyan már tegnap levetítették az osztrák televízióban, de az ORF internetes honlapján (burgenland.orf.at) még egy hónapig megtekinthető a Szentirmay Jánosnéról mint a történelem nagy tanújáról készült kisfilm.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lesz súlyponti kórház a soproni

Hiába fogtak össze a soproni kötődésű országgyűlési képviselők – Firtl Mátyás, Molnár Ágnes, Ivanics Ferenc, Kránitz László, Csapody Miklós és Simon Gábor –, az Országgyűlés szerdán ülésező egészségügyi bizottsága nem támogatta javaslatukat, hogy az Erzsébet-kórház kerüljön fel a súlyponti kórházak listájára. Tovább olvasom