Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Rideg valóság - Boldog vagyok

A lővéreki erdők az egyik olyan kedves hely számomra,ahol kicsit magam után hagyom a hétköznapok monotonságát,az emberek moraját. Sétáim alatt próbálom magam átadni -annak a csodálatos harmóniának amit a természet tár elém.

Nézem a nap sugarait,ahogy bevillantja magát a sűrű erdő között,a fák magasságait -ahogy szinte néznek vissza rám. Érzem a szél játékát,mintha uralkodóan járna át mindent-így éreztetve hatalmát. Az árnyék nyirkossága megborzongva ébreszti föl bennem minden képzeletemet. Szinte már hallom saját lélegzetvételemet,érzem,hogy élek!

Így merítek erőt a holnaphoz.

Visszatérve lassan a valós életbe,figyelmem is másfelé irányul. Gyönyörű szép házak fele közeledem,ahol az igényesség minden formája tündököl. Szinte már bámulva nézem ,mivel az én elképzeléseimet már fölülmúlták.

Hisz mindenkinek megvan a maga telkén a saját kis háza!-ha másképp nem is de az álmainkban benne van.

A tekintetem megakadt egy házaspáron. Mivel ahogy kiléptek a házuk ajtaján a már szinte parkosított,virágokkal teli udvarra -fényáradatban pompázott körülöttük minden. Apró kis égők világították a luxus minden szegletét. Tudtam,hogy illetlenség néznem őket de valami mégis elragadott.

Elegánsan igaz,de rideg mozdulatokkal,egymást figyelemre sem méltatva,igyekeztek a méregdrága autójukhoz. Szerintem nekik semmit sem jelentett mindez a környezet ahol laknak.

Én ott állok a hihetetlennek tűnő gondolataimmal,engem mint gyalogost -szinte lesöpörtek az útjukból úgy elviharoztak mellettem.

Igaz nagyon kicsinek és semminek éreztem hirtelen ott magam de arra gondoltam -nekik már lehet nincs is álmuk!

Nekem nincs autóm,mindenhova szinte gyalog járok. Panellakásban lakom-aki maga után lekapcsolja a villanyt,de kedves nyugalommal térek ide haza.

De elmondhatom legalább!:álmokkal együtt- ÉN BOLDOG VAGYOK!

Lejegyezte: Boros Anikó

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy misszionárius élete és munkássága

Szabó Imre verbita atya volt a Közi Horváth József Népfőiskola októberi rendezvényének előadója. Tovább olvasom