Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Rezsicsökkentés: Sopron határozattal támogatná

A soproni közgyűlés a díszoklevél után, most határozatban is támogatná a kormány törekvéseit. Ezúttal a rezsicsökkentés mellé állnának.

Az elmúlt hónapokban az országos - és így a soproni - közbeszéd kiemelt kérdése lett Magyarország kormányának rezsicsökkentése. Megtörtént az, amire a modernkori magyar demokrácia történetében még nem volt példa, hogy a közüzemi díjak nemcsak, hogy nem emelkedtek, hanem 10 százalékkal csökkentek is 2013 januárjától - olvasható a csütörtöki soproni közgyűlés sürgősségi előterjesztésében.

A villamos energia, a gáz és a távhő lakossági árának 10 százalékos csökkentése ugyanakkor nem nyerte el minden politikai oldal szereplőjének támogatását. Azt látjuk, hogy egyes politikai szereplők abban érdekeltek, hogy zavart keltsenek ebben a kérdésben, ezért fontosnak tartjuk a közgyűlés egyértelmű és világos állásfoglalását a rezsicsökkentéssel kapcsolatosan - folytatódik az előterjesztés.

Miközben a magyar családok európap összehasonlításban is nagyon sokat fizetnek a rezsiért, addig a szolgáltatók az elmúlt 15 év során jelentős profitra tettek szert. Minden közéleti szereplőnek állást kell foglalnia, hogy a magyar családok-, vagy a multinacionális szolgáltatók oldalára áll a rezsicsökkentés kérdésében.

A sürgősség indoka: az önkormányzati cégekkel kapcsolatos aktuális tulajdonosi döntéseknél ennek a körülmények legyenek a tudatában.

A határozati javaslat:

Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése egyetért azzal a kormányzati szándékkal, hogy a magyar családok rezsiköltségei csökkenjenek, támogatja Magyarország kormánya által kezdeményezett 10 százalékos rezsicsökkentést és a további törekvéseket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csillagbölcső a Soproni Petőfi Színházban

Megtartották az olvasópróbáját Takeshi Kitano: Csillagbölcső című darabjából készülő színpadi… Tovább olvasom