Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Rét utca: A hajléktalanok mindig visszatérnek

Sopron - Legkorábban nyár elején rendeződhet a Rét utca 25. alatti egykori nevelési tanácsadó épületének sorsa. A hajléktalanok rendszeresen birtokukba veszik a házat.
Nem fest megnyugtató képet a Rét utca 25. alatti egykori nevelési tanácsadó. Az ablak- és ajtóüvegek közül szinte az összeset betörték már. A ház látványosan elindult az enyészet útján, kívül-belül egyre romosabb. A hontalanok éjszakai szállásként használják, de vélhetően unatkozó fiatalok is meg-megfordulnak itt. A tulajdonos – azonkívül, hogy időről időre újradeszkázza az ablakokat – tehetetlen. Az épületet egyelőre sem bontani, sem átépíteni nem lehet.

– Az ingatlan ügyében még tart az önkormányzat által indított per, emiatt az állagmegóváson kívül egyelőre nem sok mindent tehetünk – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Kiss László társtulajdonos, aki hozzátette, elvi építési engedélyt már szereztek. – Hatvanöt lakásos társasházra, üzlethelyiségekre és mélygarázsra kértünk építési engedélyt. – Az engedélykérelem ügyében az önkormányzat elfogultságot jelentett be, az ügyet a közigazgatási hivatal vizsgálja.

A volt nevelési tanácsadó lassan az enyészeté lesz... Fotó: Magasi Dávid

Kiss László hozzátette, amíg nem születik megnyugtató döntés, sajnos keveset tehetnek, ugyanis a bontáshoz is engedélyre lenne szükség. – Számításaink szerint legkorábban május végére, nyár elejére rendeződhet az épület körüli huzavona – folytatta Kiss László. – Addig lehetőségeink szerint igyekszünk karbantartani az ingatlant, de sajnos nehéz dolgunk van, hiszen alighogy lezárjuk, napokon be-
lül újra feltörik az ablakokat, ajtókat.

Olvasóink írták

 • 10. Jógyerek 2008. február 19. 23:29
  „Agyfelmetsző!
  Ha 100 Ftal akkor még azon a megspórolt pénzen idén már egy nyavajás gombóc fagyit sem kapok majd! :-)
  Nem félévente 100Ft? Mindegy, lényegtelen, hogy 100 vagy 200 mindegyik egyenlő a nullával!”
 • 9. Agyfelmetsző 2008. február 18. 21:04
  „Jógyerek, javítalak : csak 100,- Ft-tal :)”
 • 8. Icsi 2008. február 18. 10:03
  „Tényleg jó lenne ha már kezdenének valamit ezzel az épülettel.Én ott lakom a közelében.
  Nem szívesen megyek ki sötétedés után.”
 • 7. Jógyerek 2008. február 17. 22:36
  „Elloták, és hülyeségekrr költötték? Kérdem én... a sok elvesztett per a városnak mennyi pénzébe is került?
  Jajj, uram bocsáss meg a vállalkozóknak csökkentették a kommunális adóját? igen éves szinten kemény 200 ftal! A Deák tér végét a Kölcsey szobornál aztmondták rendbeteszik mégha nem is igazán tartozik a térhez. megcsinálták? nem! Elb@szták a pereskedésekre. Amit az előző városvezetés elkezdett azt már könnyű átadni, befejezni, stb... Lásd: Deák tér, a Tesco környékén a sok bevásárló központ,
  Az előző városvezetés alatt megújúlt a Csengeri út egy szakasza, a kórház is kapott egy halom pénzt, biztonságos körforgalmak épültek, elkezdték a Várkerület csatornázását, a jerevánon megújúlt a bank elötti lépcső, stb... Mit tett eddig ez a városvezetés a pereskedésen kívűl? Semmit! Amit tesznek, átadnak, stb... annak nézz kérlek utánna, hogy ki kaparta ki nekik a gesztenyét és kik inditották el?!

  A jelenlegi tulaj rendbentartaná, de mivel a jelenlegi önkormányzat nem ad ki rá bontási engedélyt sem egyéb más engedélyt akkot mit tegyen? Az, hogy ilyen állapotok uralkodnak arról részben ez a városvezetés tehet! A tulaj nem így vette át. betörtek, szétbarmolták. Én itt lakom az épólettel szemben. Nyáron többször láttam, hogy 2 srác, hogy b@sz meg egy csajt...
  Talán az önkormányzat adjon bontási, majd pedig építési engedélyt mielöbb és megszánik ez a lassan tarthatatlan állapot!”
 • 6. miniab 2008. február 17. 18:18
  „Hej fszagyerek ugy kell erteni, hogy ELLOPTAK, HULYESEGEKRE KOLTOTTEK. Teljesen igaza van, csak egy tekervennyel es szoros nyelvvel ezt nem lehet felfogni. Hallottal mar arrol hogy egyik hollo nem vajja ki a masik szemet?!! Probalj meg elgondolkodni ezen is, mielott barkit kritizalsz. Valaki/k olcson,"szerencsesen "hozzajutottak az epulethez,es nincsenek kotelezve a rendben tartasra. Az meg hogy az enyem, es epp raketasilot fogok odarakni, lehet hogy az ottlakokat zavarja. Lehet ezert van a huzavona. Nem gondoltal erre?”
 • 5. Jógyerek 2008. február 17. 11:22
  „Változás!
  Mit jelent, nálad, az, hpogy ellopták? Tudtommal már magántulajdonban van az épólet és ilyen téren semmi köze az önkörmányzatnak az épülethez! ne a Waltert és az akkori városvezetést szidd! A jeéenlegi városvezetés nézd meg mennyit költött eddig pereskedésre és mennyit nyert meg az előző városvezetéssel szemben?!
  Azthiszem akkor nincs miről beszélnünk ugye??”
 • 4. jucus 2008. február 16. 20:31
  „Nem is csodálom,..én is beköltöznék ha hajléktalan lennék......hisz ott áll üresen..senki nemtörődik az épülettel...különben nemfordulna ez elő:)”
 • 3. változást 2008. február 15. 19:26
  „Azért b*od mert, nincs rá lové ,mert ellopták (walter és bandája), vagy hülyeségre költik (most) pl: profi sport, holding eltartása stb.”
 • 2. joco 2008. február 15. 16:28
  „Az ablakok alapján valoszinü, hogy "vélhetöen unatkozó fiatalok is megfordultak " ott, de hát miért nem csinálnak az épületből "hajléktalan szállást"?”
 • 1. józsi 2008. február 15. 12:05
  „Szerintem az önkormányzat tehetetlenségének méltó tükörképe!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számítógépet kaptak a képviselők

Sopron - Hordozható számítógépeket kaptak az önkormányzati képviselők. A közbeszerzés eredményeként… Tovább olvasom