Kisalföld logö

2018. 09. 25. kedd - Eufrozina, Kende 8°C | 14°C Még több cikk.

Részeg kerékpáros figyelmetlen autósnak ütközött

A kerékpáros túra résztvevői közé besorolt egy autós, akit "elütött" egy részeg biciklis.
Vasárnap a délelőtti órákban egy osztrák állampolgár személygépkocsijával Sopront elhagyva Fertőrákos irányába haladt, amikor a lakott területen kívüli útszakaszon meg akart fordulni és balra egy kapubejáróhoz bekanyarodni, eközben egy szabályosan közlekedő kerékpártúra részvevői közé besorolt.

A személygépkocsi vezetője balra kanyarodását jelezte, de figyelmetlenségének következtében nem vette észre, hogy egy a sort folyamatosan előző kerékpáros, a felezővonalat átlépve őt is kerülni kívánja. A kerékpáros balra kormányozott, de az ütközést már nem tudta elkerülni. A baleset következtében a kerékpáros súlyos koponyatörést szenvedett. A vizsgálat megállapította, hogy a kerékpáros alkoholt fogyasztott. Az anyagi kár mintegy 800. 000,-Ft-ra becsülhető.

Az ügyben a 37 éves nagycenki kerékpáros ellen ittas vezetés miatt szabálysértési, a figyelmetlen osztrák gépjárművezetővel szemben pedig közúti baleset gondatlan okozása miatt büntetőeljárás indult.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. Filtec 2010. június 06. 21:55
  „ 
   
   
  A lényeg, ha Budapesten kordonnal le tudják zárni az egész Andrássy utat a buzik miatt a SÜN-ök, akkor itt miért nem lehet ugyanezt?

   
   

   
   ”
 • 36. FZ 2010. június 03. 11:17
  „Tudja valaki mi van a bicajossal???????”
 • 35. Father 2010. június 02. 14:12
  „"34. Imcsi 2010.06.02. 11:07
  Valahol lejjebb olvastam. hogy rendőri biztosítás is volt. Ez pontosan mit is jelent?"

  Amennyit én észrevettem belőle, Sopronon belül "feltartották" az autósforgalmat a menet elhaladásának idejére, ezen kívül talán felvezetőautó is volt.”
 • 34. Imcsi 2010. június 02. 11:07
  „Valahol lejjebb olvastam. hogy rendőri biztosítás is volt. Ez pontosan mit is jelent?”
 • 33. hubka21 2010. június 02. 07:49
  „a bukó viszont tényleg kell”
 • 32. hubka21 2010. június 02. 07:46
  „azért ha lett volna mellény a srácon az se mentette volna meg,aki nem vesz észre 1500 egymás mellett haladó biciklistát,annak a szemével van egy kis gond...amit a mellény neem oldott volna meg”
 • 31. zsebibaba84 2010. június 01. 21:18
  „A kerékpártúra már nem első alkalommal volt megrendezve és csak annyit fűznék hozzá, hogy jóval elöbb meg volt hírdetve, hogy az autósok számítsanak rá.Némelyik autós ennek ellenére nem volt figyelemmel a biciklitúra résztvevőire mert Balfon is történt majdnem egy baleset de aki elöttem tekert szerencsére el tudta huzni a kormányt mert ugy kanyarodott ki a házudvarbol egy autós, hogy majdnem elütött egy srácot.
  Én nem védeni akarom a srácot, biztos ö is ludas volt.Csak azért ha igy előre meg van hirdetve tudniuk kellene az autósoknak,hogy ez nem 10-20 biciklissel jár.
  1500 emberrel pedig nem tudom hogy lehetne rendezni ezt az egészet a biciklisutra.

  Egyébként a srác állapotát stabilizálták.Jelenleg kómában van de megmarad.”
 • 30. miracle 2010. június 01. 17:45
  „cickány
  Mióta kell azért a mellény, mert külterület?”
 • 29. Father 2010. június 01. 14:07
  „"28. taimagic 2010.06.01. 13:29
  Megértem én, hogy a kerékpár út nem a legjobb minőségű, és hogy országúti bringával elég nehéz lehet rajta menni, de akkor is biztonságosabb lenne."

  A "Vasvilla" családi kerékpártúra 19. alkalommal ment ugyanazon az útvonalon.
  Az említett kerékpárút egy kavicsozott erdei turistaút, amelyen két bringa nem fér el biztonságosan egymás mellett. Erre ráengedni 1500 biciklist? Még veszélyesebb.
  Az, hogy valaki megszegi a szabályokat, nem a rendezvény "feelingje" miatt van, ő talán mindig ilyen.”
 • 28. taimagic 2010. június 01. 13:29
  „Drew 2010.05.31. 16:31: Megértem én, hogy a kerékpár út nem a legjobb minőségű, és hogy országuti bringával elég nehéz lehet rajta menni, de akkor is biztonságosabb lenne.

  No meg gondolom, aki rendszeresen országúton teker, az figyel a sisakra, mellényre és lámpára.
  Ha én országúton bicikliznék tuti mindig és mindenkor felvenném a mellényt, mindegy mit ír a KRESZ.
  Nálam a lámpák, fékek állapota az első és az olajozott (teflon spay-zett) lánc :)”
 • 27. Father 2010. június 01. 12:49
  „"21. cickány 2010.05.31. 21:15
  Magam is láttam a túrát Rákos és Sopron között.
  A túrakiírás szerint kötelező a közlekedési szabályokat betartani minden résztvevőnek.Ehhez képest (külterület) jó ha 10 %-án volt feltűnő színű mellény"

  KRESZ 54 §
  (6) A kerékpárt éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a külön jogszabályban meghatározott lámpákkal kell kivilágítani és a kerékpárt hajtó személynek - lakott területen kívül - fényvisszaverő mellényt (ruházatot) kell viselnie.

  Tehát miért is kellett volna?”
 • 26. FZ 2010. június 01. 11:32
  „am tudja valaki mi van a biciklissel? felépül?”
 • 25. hubka21 2010. június 01. 08:59
  „A sok magabiztos nagyokosnak üzenem, hogy látszik sose szerveztetek még semmit sem ,nem tudjátok milyen sok munkával jár, mennyi költséggel(a rendőrök sem ingyen biztosítják a helyszínt, a reklámanyagok,a pecsét,papír a jelentkezéshez,BANÁNtól elkezdve minden),azt meg már fel sem fogom,hogy mi bajotok azzal,hogy anyagilag(nyeremény biciklivel) támogatja a polgármester a rendezvényt,és még meg is jelenik rajta.Ez a ti szegénységi bizonyítványotok.
  Aki nyerni akar vmit a gyerekének,az ne egy bicajtúrára vigye a gyerekét, hanem egy versenyre,ami amúgy nem kis összeg,és ha tényleg olyan ügyes a gyerek esetleg egy kupát is nyerhet.Ne kockáztassa a gyereke egészségét, aktivitását,hogy vasárnap délelőtt egy jót biciklizik velünk, megismerkedik emberekkel, akár még barátokat is szerez.
  A papucsos,vasalt nadrágos kommenthez csak annyit,hogy én is letekertem a távot,nem először,és mivel nem lakom messze,én is hazamentem lezuhanyozni,enni,átöltözni,és tiszta vasalt ruhába mentem vissza a sorsolásra,milyen galád ember vok is én...
  Szóval csak annyit,hogy akinek nem tetszik,nem muszáj eljönni,legalább egy pár hőzöngő bunkóval kevesebb,és le a kalappal a szervezés előtt,csináljatok ti jobbat,ha tudtok!”
 • 24. ombi 2010. június 01. 07:16
  „Agresszív állatok ezek a biciglisek, ugye, zhall?”
 • 23. zhall 2010. június 01. 04:35
  „Láttam a bringásokat a Lackner utcában,mint a csorda.Szívem szerint Kamazzal mentem volna a tömegbe!
  Szervezés kérdése....szerintem!”
 • 22. NetWorK 2010. június 01. 00:44
  „11. Irány váltást* jelzett. ne filozofálj. tedd le a jogsidat.
  14. Megértelek ez tény de attól még a kivétel erösiti a szabályt.
  15. a gázoláshoz* amit említettél minimum haladnia kellet volna de te csak "a kocsma előtt biciklistül rádőlt." idézed. bocsi de valahol sántít a dolog, ezt gondolom te is belátod.

  Amúgy meg a szerény véleményem csak az ha már piásan vezetett akkor szívja csak a bringás a fogát ne már a vétlen sofört is megvágják!

  "tudom Viktor most már a nap is másképp süt" de ne így pótoljátok ami hiányzik és elloptátok.”
 • 21. cickány 2010. május 31. 21:15
  „Magam is láttam a túrát Rákos és Sopron között.
  A túrakiírás szerint kötelező a közlekedési szabályokat betartani minden résztvevőnek.Ehhez képest (külterület) jó ha 10 %-án volt feltűnő színű mellény,gyakran 4-5 bicajos ment egymás mellett! az amúgy is keskeny úton. Egyesek az előző autókra tapadva tekertek, kb.40-50-nel. Nagy szerencse,hogy csak 1 baleset történt. Ilyenkor arra az 1 órára le kellene zárni az egész utat Rákos és Balf között !”
 • 20. miracle 2010. május 31. 20:55
  „Nikkelezett láncot kell venni.”
 • 19. Mankapunka 2010. május 31. 20:37
  „Én is szoktam papucsban biciklizni.
  Mondjuk én télen is biciklizek 20 centi hóban is,mert így legalább nem ázik be a cipőm. :)))

  Én tudod kiken szokta nevetni???? Akikfélig lapos kerekű biciklivel hajtanak minden nap.

  Múltkor a vasúti átjárónál nézegettem a bicikliket,hát mit ne mondjak,akik csak tekerik,azok nem volt olaj a láncon,ölég barnácska volt. Múltkor annyira unatkoztam már a piros 20 perces vasúti átjárónál,hogy megkérdeztem az arcot,hogy "Nem nehéz tekerni azt a rozsdás láncot??? Mert szerintem rohadt nehéz." Felajánlottam neki,hogy legközelebb hozok olajat.

  Én fáradt olajjjal kenem a láncot,télen meg hetente kell,mert lemossa a hó.”
 • 18. andreash 2010. május 31. 20:03
  „A túra után beszélgettem szemtanukkal. A két srác kb 50-es tempóval zúgott lefele a Pozsonyi úton. Valaki rájuk is üvöltött, de hiába. Aztán kis idő múlva..... az egyik srác épphogy el tudta kerülni az ütközést, a másik pedig..... :-((( Sajnálatos módon az autóst is meghurcolják..... :-s Ha látta is a tükörben Őket, a sebességüket nem tudta megbecsülni.....
  A túra után a rendőrség kérte szemtanuk jelentkezését, az iskola portáján kellett nevet és telószámot bediktálni.

  Sajnos igaz, hogy az elmúlt csaknem két évtized során amennyire megnőtt a résztvevők száma, annyira nőtt a ,,kretének" száma is a családi kerékpártúrán. A szervezők mindig kihangsúlyozzák, hogy nem verseny!!!
  Sajnos még mindig nem visel mindenki védőfelszerelés(eke)t. Ez a baleset is jóval szerencsésebb kimenetelű lett volna, ha a srácon van sisak.... :-(( Azt tervezik a szervezők, hogy jövőre kötelező lesz a most még csak ajánlottként szereplő bringás fejvédő. A bejelentést a résztvevők egyetértő tapsa fogadta.
  Az is igaz, hogy a túrán részt vevő némely kerékpár műszaki állapota kívánni valót hagy maga után. Egy másik dolog a kocabringások. Akik csak évente egyszer, ezen a napon pattannak kerékpárra. Reggel előveszik a sufniból, leporolják (vagy nem), felpumpálják a gumikat aztán start. A túra után bevágják a sufni sarkába, aztán egy évre elfelejtik.
  Sajnos gyakori eset, hogy a lassabban haladók nem tartanak jobbra, hanem az út közepén tekeregnek. Emiatt a gyorsabbak jobbról is előzgetnek. Aztán később már megszokásból előznek jobbról. Veszélyes, nagyon kell figyelni.
  A legnagyobb halálom a ,,strandpapucsos biciklista". :-D Volt ebből baleset, kb. 2 évvel ezelőtt. Szerencsére ott kisebb horzsolásokkal megúszták az elszenvedők. Bár abban a pillanatban elég ijesztő volt, utólag visszagondolva jókat mosolygok az eseten, eléggé röhejes volt a sztori.”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pedofíliával gyanúsított fotózgatott Fertődön

Az egyik fertődi divatáru üzletben fotózta le a vásárlókat az az amerikai állampolgár, aki ellen… Tovább olvasom