Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Részben megoldódik az útprobléma tavaszra

Sopron - Egy-egy szakasz aszfaltozott, másutt kátyúkkal teli és rendezetlen a Lomb utca. A lakók nehezen tűrik ezt az áldatlan állapotot. Tavasszal részben megoldódik a probléma.
Furcsa utca Sopronban a Lomb utca: egyik szakaszán van aszfaltburkolat, másikon nincs. Majd újabb szilárd burkolat következik, hogy aztán az utolsó részét – egészen az Ágfalvi utcáig – ismét gödrök, hepehupák tegyék rémálommá az autósoknak.

– Csapadékos időben szörnyű közlekedni az utcán, tócsák között lavírozunk. S nem lehet tudni, az a gödör öt vagy tizenöt centi mély – mondja Miklós bácsi.

– A kiépítetlen járdák miatt gyakran kell az utcán tolni a babakocsit – teszi hozzá a többi anyuka nevében egy kétgyermekes édesanya. – Nemcsak sárról és tócsákról van szó, hanem a balesetveszélyről is...
– A környékbeliek útépítő közösséget alakítottak, 30 ezer forintot kellett befizetni nekünk is. Úgy tudjuk, hogy családonként további 250–300 ezer forintot kell majd áldoznunk az útépítésre – szólt Horváth Flórián szervizmérnök, kétgyermekes édesapa. – Az önkormányzat eddig is több köbméter kaviccsal próbált meg segíteni az út állapotán, de ez csak ideiglenes megoldást jelentett, az új kátyúk hamar létrejöttek. – Reméljük, most már nem kell sokáig várnunk a jó útfelületre.

Szörnyű közlekedni az utcán, tócsák között lavírozunk. S nem lehet tudni, egy gödör öt vagy tizenöt centi mély – mondja Miklós bácsi a Lomb utcában. Fotó: Gosztonyi

– A Rozsondai utca és a Lomb utca egy részének lakóközössége összefogott, és sikerrel pályázott lakossági útépítésre. Ennek eredményeképpen a két szilárd burkolat nélküli szakasz közül az egyik aszfaltréteget kap – tájékoztatott Kerekes Attila, Sopron főmérnöke. – A kivitelezésre időközben lezajlott a közbeszerzési eljárás, ugyanakkor a munkaterület átadása egy távközlési kábel kiváltása miatt késik. Ha a következő hetekben nem lesz nagy a hideg, terveink szerint – a kátyúk betöltésével, esetleg az útalap és útszegélyek kialakításával – előkészületi munkákat végezhetnek a szakemberek. A mintegy 16 millió forintos beruházás reményeink szerint tavasszal már befejeződhet. Amennyiben a Lomb utca Ágfalvi út felé eső térségében is összefognak a lakók, ők is pályázhatnak útburkolatra. Idén százmillió forintot különítettünk el ilyen célra, s a jövő évi költségvetésben is hasonló összeget szeretnénk szerepeltetni. Lakossági útépítés támogatására folyamatosan befogadjuk a pályázatokat, amelyek a városfejlesztési bizottság elé kerülnek. A kérelmekről legközelebb tavasszal lesz döntés, amikor már elfogadott költségvetéssel rendelkezünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szobakutyákat védeni kell

Sopron - A szobában tartott kisállatok bundája nem gyarapszik ősszel olyan mértékben, mint azoké,… Tovább olvasom