Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Repednek a házak Nagycenken

A nagycenki Gyár utca – hiába javítgatják folyamatosan – szinte már használhatatlan, mert tönkretették a több tonnás teherautók.
 A lakók, ha más megoldás nem lesz, a blokádtól sem riadnak vissza.
– Az elmúlt évben már aláírásokat gyűjtöttünk, hogy tegyen valamit az önkormányzat, mert tarthatatlan a helyzet a Gyár utcában – mondja némi indulattal a hangjában Pulai Károly.

Aláírást gyűjtöttek

– Lassan az utca járhatatlan lesz, a házfalak pedig repedeznek, mert 8-10 tonnás teherautók szállítják a búzát az utcában lévő két gabonaforgalmi céghez. Az aláírásokkal annyit sikerült elérni, hogy kitettek egy táblát, amely megtiltja a 10 tonnásnál nehezebb autók behajtását, de alatta ott van a kiegészítés: kivéve célforgalom. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy semmi sem változott.

Máshol is rossz a burkolat

– A Gyár utca valóban rossz minőségű, de nem azért, mert azon szállítják a gabonát – több mint húsz éve –, hanem azért, mert rossz az alapja és nem is olyan régen kiépítették az eső-és szennyvízcsatornát – tájékoztatott Udvardi Imréné polgármester. – Helyenként megsüllyed, beszakad, feltöredezik. Sajnos, más utcában – ahol nincs ilyen nagy forgalom – is előfordul ilyen, és nemcsak Nagycenken, hanem más településeken is. Erőnkhöz mérten kijavítjuk, de tudva lévő, hogy milyen helyzetben vannak az önkormányzatok. Talán pályázati forrásokból sikerül pénzt szereznünk az úthálózat felújítására – adott hangot reményeinek a polgármester asszony.

Nem a gabonaszállítók miatt

Mint megtudtuk, a tiltó táblát nem a gabonaszállító autók miatt tették ki. A korlátozást a vasúti sínpálya korrekciója tette szükségessé, pontosabban, hogy a nagy szállítójárművek más útvonalon közelítsék meg az építkezés helyszínét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vitorlás évadnyitó a Fertőn

Az erős széllökések miatt a szombatra tervezett első versenyeket vasárnap rendezték meg a Fertő tavon, ám a megfelelő légáramlatok hiányában osztályonként csak egy futamot indíthattak, így húsz vitorlás vett részt a versenyen. Az optimist osztályban Mátrai Anna, a kadett- ben Horváth  Renáta és Horváth Ádám, míg a kalóz hajó- osztályban ifj. Gmeiner István és Harkai Zsolt győzött. Tovább olvasom