Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Répceszemere - Mosolyból nem árt meg, ha sok

Répceszemere az ország első mosolygós önkormányzata, erről címert is kaptak. A településvezetések közül elsőként csatlakoztak a Mosolygós Magyarországért Mozgalomhoz.
  
Okos dolgot találtak ki Répceszemerén. A pozitív életszemléletre, hozzáállásra ösztönző táblákat raktak ki a polgármesteri hivatalban, az idősek otthonában, az orvosi rendelőben és a kultúrházban.

Radics László polgármester a mosolygós önkormányzat címerével. Fotó: Gosztonyi
Radics László polgármester a mosolygós önkormányzat címerével. Fotó: Gosztonyi


Ezeken tanulságos rövid történetek, tanmesék és szellemes idézetek olvashatók, amelyeket időről időre cserélnek. E bölcsességek könnyebbé, derűsebbé tehetik a hétköznapokat. Tervezik, hogy az autóbusz-megállókban is elhelyeznek ilyen üzenőtáblákat. A polgármester szobája ajtaján lévő kisebb táblán érkezésünkkor a következő volt olvasható: „Nincs olyan, amit ne tudnál elérni. Nincs olyan szomorúság az életben, ami ne fordulhatna visszájára."

Radics László polgármester, aki 16 éve vezetője a 310 lelket számláló településnek, üdvözlés után gondolatgyűjteményéből bölcs idézettel kínálja meg vendégeit. Régi jó szokása ez, a tartóban lévő sok-sok kártya közül húzhatunk, amit aztán magunkkal vihetünk. A lelket derű járja át, s tényleg, mintha minden szebbé, emberibbé válna.

Nagyné Bagarus Mónika derűs történetet cserél a polgármesteri hivatal üzenőtábláján.
Nagyné Bagarus Mónika derűs történetet cserél a polgármesteri hivatal üzenőtábláján.


– Egy budapesti fesztiválon találkoztam Farkas Évával, aki meglepetésemre szintén idézeteket osztogatott. Beszéltem vele, s megtudtam, ő a Mosolygós Magyarországért Mozgalom útnak indítója, a pozitív gondolkodás és hozzáállás népszerűsítője. Nagyon örült, amikor mondtam, Répceszemere is aktívan szeretne részt venni ebben a közösségi akcióban. Kiderült, mi vagyunk az ország első önkormányzata, amely szerepet vállal a kezdeményezésben. Fontos számunkra, hogy pozitív életszemlélet kialakításával is segítsük a helybéliek hétköznapjait – összegzett Radics László polgármester.

– Szerintem nagyon jó hatással van az emberekre ez az akció, hiszen mindnyájan fogékonyak vagyunk a derűre, a jóra – mondja Nagy István helyi lakos. – Lányunk, a tizenhárom éves Cintia is lelkesen fogadta az ötletet. Biztosan több mosolygással fogunk találkozni a hétköznapokban.

Közel ötezren a mosolygós országért


Farkas Éva négyunokás fonyódi pedagógus négy éve indította útjára a Mosolygós Magyarországért Mozgalmat. A felnövekvő generációk pozitív mentalitásának kialakítása a fő célja. Mint a Kisalföldnek elmondta, eddig közel ötezren – gyermek-, oktatási és orvosi intézmények, szolgáltatók, szállodák és magánszemélyek – csatlakoztak a programhoz, az önkormányzatok közül eddig egyedül a répceszemerei.
 

  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mire lesz elég tizenhétmilliárd forint egy évre Sopronban?

Az idei költségvetés főösszege több mint 17,16 milliárd forint, s ez csaknem megegyezik az előző… Tovább olvasom