Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Reneszánsz kiállítás egyelőre függőben

Sopron - Giczy János festőművész, s a tavalyi érembiennále díjazottjainak kiállítása lesz – többek között – a Lábasház idei programjában.
– Giczy János soproni festőművész 75. születésnapja alkalmából harminc alkotásából nyílik kiállítás április első felében – mondta az Orsolya téri Lábasház további programjáról dr. Tóth Imre, a Soproni Múzeum igazgatója. – Érdekessége a tárlatnak, hogy a művek egy része ritkán látható, magántulajdonból kerül a falakra. Ezt követően gyermekrajzpályázat legsikerültebb képeit tekinthetik meg az érdeklődők, majd június 22-től a tavalyi érembiennále díjazott művészei kapnak bemutatkozási lehetőséget.

– A reneszánsz év alkalmából mi is szeretnénk hasonló tematikával előrukkolni, ám ez egyelőre még pályázatfüggő. A nyár elején dől el, részesülünk-e a Nemzeti Kulturális Alapból – folytatta az igazgató. – Siker esetén interaktív jellegű reneszánsz kiállítást tervezünk, zenével, táncházzal, a reneszánsz jegyek – bútorokon, metszeteken, ruhákon történő – bemutatásával. Az év végén pedig a megyei múzeumigazgatás Burgenlanddal és Vas megyével közösen a búcsújárás hagyományait eleveníti fel a Lábasházban, vándorkiállítás formájában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs többé Soproni Programajánló

Sopron - Tizenegy év után megszűnt a Soproni Programajánló. A közkedvelt kiadványt cserbenhagyták a… Tovább olvasom