Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Rendszergazda elítéltek

Sopronkőhida - Hálózatépítést, programozást és rendszergazdai feladatokat tanulnak a sopronkőhidai börtön fogvatartottai. Tizenketten már végeztek az első félévvel.

A Cisco informatikai hálózatépítő tanfolyam első szemeszterének bizonyítványát adták át tizenkét fogvatartottnak a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben. További három szemeszter áll a tanulók előtt, akik hálózatépítésben és -védelemben, valamint programozásban és rendszergazdai teendőkben válnak jártassá.

Süle László másfél év múlva szabadul, szeretné a gyakorlatban is kamatoztatni az itt megszerzett ismereteket. Fotó: Magasi


Dr. Pantali Zoltán dandártábornok, a fegyintézet parancsnoka a bizonyítványosztón elmondta, az intézmény ars poeticája szerint a szabadulás utáni „kinnmaradásban" a családnak és a munkahelynek van nagy szerepe. Utóbbiban igyekeznek minél több lehetőséghez juttatni a fogvatartottakat. Ezúttal egy rendkívül piacképes szakmával gazdagodott tizenkét elítélt.

– Kétélű fegyver az informatikai programozói ismeret, hiszen aki ismeri a hálózatokat, az feltörni is képes azokat – fogalmazott Bubernik Attila informatikai oktató. – Mindamellett a „civil" élet résztvevői ugyanezen kockázatoknak vannak kitéve.

– Örültem a lehetőségnek, hiszen „odakinn" is számítástechnikával foglalkoztam – mondta el a Kisalföldnek Süle László (40), aki több mint 94 százalékosra teljesítette az első tananyag tesztjét. Az elítélt másfél év múlva szabadul, akkor szeretné majd a gyakorlatban is kamatoztatni az itt megszerzett ismereteket. – Sokáig Németországban éltem, onnan „hozott haza" az Interpol. Ha innen kikerülök, szeretnék visszatérni és elhelyezkedni. Úgy gondolom, jó álláslehetőségek nyílnak majd a Cisco bizonyítványával.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kaput szereltettek a Győri úton az átjáróra

Sopron - Napnyugtától reggelig kapu zárja el az átmenő forgalmat a Csengery utca és a Győri út… Tovább olvasom