Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 12°C Még több cikk.

Rendőrségi rajtaütés Ivánban

Ivánban szerda hajnalban összehangolt rendőrségi rajtaütést hajtott végre a Soproni Rendőrkapitányság.
Az elmúlt fél évben térségünkben jelentősen megszaporodtak a családi házakban, illetve az ipari üzemekben a betörések. Így többek között Sarródon, Hegykőn, Répceszemerén, Ivánban tulajdonítottak el ismeretlenek háztartási gépeket, műszaki cikkeket, értéktárgyakat. A Soproni Rendőrkapitányság a nyomozás eredményeképpen beazonosította az elkövetői kört.

– Tegnap hajnalban a készenléti alosztály tizenkét rendőrrel két iváni családi házban hajtott végre összehangolt rajtaütést, ugyanis olyan információk birtokába jutottunk, amely szerint ebben a két házban rejtegetik a lopott holmikat – mondta el a Kisalföldnek Farkas Gábor alezredes, a rendőrkapitányság vezetője. – Az akciónak kettős célja volt, egyrészt körözött személyeket kerestünk, másrészt szeretnénk véget vetni a betöréssorozatnak. Az eltulajdonított tárgyakat a beazonosítás után rövid időn belül visszaadjuk a tulajdonosoknak.
A rendőrök találtak nagy értékű elektronikai cikkeket, hegesztőt, fúrót, gyalut, kerti szerszámokat.

– A nyomozás során a szomszédos kapitányságokkal is felvesszük a kapcsolatot. Az eltulajdonított tárgyak közül többet már tovább értékesítettek, ezért volt szükség a nyomozati kör kiszélesítésére. Az már a további vizsgálatok során derül ki pontosan, hogy kik miben vettek részt, milyen bűncselekményeket követtek el. Ki milyen helyet foglalt el a hálózatban. Az eltulajdonított tárgyak összértéke mintegy hétmillió forint, egy-egy alkalommal száz- és ötszázezer forint között mozgott az eltulajdonított műszaki eszközök értéke.

Az akció részleteiről Pantelics András alezredes, a készenléti alosztály parancsnoka lapunknak elmondta, tizenegy főt kísértek be a kapitányságra. – Ebből tíz személyt gyanúsítottként hallgattunk ki, egyet pedig, akit lopás miatt köröztek, elfogtunk – tette hozzá az alezredes. – Előzetesen annyi állapítható meg, hogy ezen személyek tizennégy rendbeli bűncselekményt követtek el. Az okozott kár eléri a hétmillió forintot. A nyomozást tovább folytatjuk, de bízunk abban, hogy ezzel a lépéssel sikerül visszaszorítani a térségben a betöréseket és a falvakban élők nyugodtan várhatják a karácsonyt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymás mellett sport és koncert

Az MKB-sportaréna főtevékenysége továbbra is az lesz, hogy a felnőtt férfi és női kosárlabdacsapatok mérkőzéseinek helyt adjon. Ezt követően edzési és játéklehetőséget biztosítanak az utánpótlás-együtteseknek. Harmadsorban koncerteket, táncházat, bálokat vagy éppen zártkörű esteket is tartanak. Mindezt nem az élsport rovására, hanem azt kiegészítve. Tovább olvasom