Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Rendőrség: megelőznék a falopásokat

A hideg beálltával fokozott ellenőrzéseket tartanak az erdőben, hogy megelőzzék, illetve megakadályozzák az esetleges falopásokat.

– Az elmúlt évek tapasztalata szerint a kemény fagyok beálltával és a karácsonyt megelőző időszakban megszaporodnak a tűzifa- és a fenyőfalopások – közölte Szabó Jenő alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság első embere.

– Többnyire az erdők már kivágott és összerakott fáit dézsmálták meg a tolvajok, akik ellen – az elvitt famennyiségtől függően – szabálysértési vagy büntetőeljárást kezdeményeztünk. A falopások visszaszorítása érdekében a rendőrség már korábban is együttműködési megállapodást kötött a Tanulmányi Erdőgazdasággal, amelynek eredményeképpen tavaly jelentősen visszaesett a bejelentések száma. Ezt az eredményt kívánjuk megőrizni. Az akciókba bevontuk a soproni polgárőrséget is.

– A járőrszolgálatok mind a soproni, mind pedig a sík vidéki erdészetet érintik – vette át a szót dr. Jámbor László, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója. – Összesen tizenhétezer hektár erdőterület védelmét kell biztosítanunk, ami komoly feladatot jelent az érintettek számára.

Megerősítem Szabó Jenő álláspontját, sikeres az együttműködés a rendőrséggel és a polgárőrséggel, ám éves szinten még így is több millió forintra tehető a falopásból eredő kár nagysága. A közös akciók nemcsak ezek megelőzését célozzák, hanem a parkerdő rendjének fenntartását, illetve a sajnálatos módon egyre csak szaporodó illegális szemétlerakások megakadályozását is – zárta az igazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pannóniai Matiné lesz Sopronban is

A látogatók a Soproni Múzeum - Fabricius-házban vasárnap római kori kalandtúrán vehetnek részt. A… Tovább olvasom