Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Rendőrök az iskoláknál

Sopron - Rendőrök és polgárőrök irányítják a forgalmat a legveszélyeztetettebb általános iskolák környékén szeptembertől. Reményeik szerint Sopronban és a környező településeken ezzel is hozzájárulnak a diákok biztonságához.
Sopronban óriási forgalmi dugók keletkeztek tegnap a reggeli órákban. Az iskolaév indító napján a bevezető főutakon, valamint a város meghatározó útszakaszain – a Csengery, a Bánfalvi, a Csatkai és több más utcákban, így a Várkerületen is – reggel 7 és 8 óra között jelentős torlódások keletkeztek.

– Számítani lehetett a megnövekvő forgalomra, ezért a Soproni Rendőrkapitányság a legveszélyeztetettebb általános iskolák környékén rendőrökkel és polgárőrökkel ügyelte a közlekedés rendjét – mondta Farkas Gábor alezredes, a kapitányság vezetője. – Munkánkat a nyugdíjba vonult kollégák is segítik. Célunk, hogy a Gárdonyi-, a Lackner-, a Fenyő téri, a Deák téri, a Hunyadi- és a Halász utcai iskoláknál fokozzuk a kisdiákok biztonságos áthaladását, s a rendőri jelenléttel is felhívjuk a járművezetők figyelmét a fokozott óvatosságra. Az akcióba bevontuk a nagycenki, a sopronkövesdi és több más település iskoláját is, ahol a közrendvédelmisek, valamint a fertődi rendőrőrs munkatársai látják el az ilyen jellegű feladatokat. Az akció szeptember végéig tart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Próbafúrás Nagycenk nélkül

Nagycenk–Sopron - A nagycenki önkormányzat módosította rendezési tervét, így elviekben a… Tovább olvasom