Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Rendőr járőrözik tanítás előtt és után a Doborjáni-iskolánál

Sopron - Reggel és tanítás után a brennbergbányai körzeti megbízott tart fokozott járőrözést a Doborjáni-iskola környékén. Emellett a rendőrség megelőző előadásokat szervez az intézményben.
Farkas Gábor városi rendőrkapitány és Csizovszki Sándor, a Doborjáni Ferenc Nevelési-oktatási Központ igazgatója a diákok biztonságát és nyugalmát érintő intézkedések bevezetésében állapodott meg. Az összejövetelre azt követően került sor, hogy az elmúlt héten az iskola egyik nyolcadik osztályos diákját a városban egy felnőtt személy bántalmazta. A szülők kérésére pedig két napig a Magyar Gárda tagjai kísérték iskolába. A kísérő segítségét egyébként a szülők a hét elejétől már nem igényelték.

– Az ügyben három intézkedési csomagot dolgoztunk ki és vezetünk be – mondta el a Kisalföldnek Farkas Gábor alezredes, a rendőrkapitányság vezetője. – A brennbergbányai körzeti megbízott folyamatosan tartja a kapcsolatot az intézménnyel, valamint a tanítás befejeztével járőrözik az iskola környékén. Emellett a rendőrség szakemberei az iskola tanulóinak megelőző és felvilágosító előadásokat tartanak. A beszélgetések keretében téma lesz a védekezés és segélykérés formái, az egymás közötti agresszív és durva megnyilvánulások értelmetlensége, valamint gyermekek és fiatalok felelőssége és tetteik lehetséges következményei. Harmadrészt a soproni helyközi autóbusz-pályaudvar őrző-védő csoportjával tárgyalást kezdeményezünk arról, hogy miként lehet megelőzni az erőszakos cselekedeteket. Korábban az iskola négy tanulójával szemben indult eljárás. A találkozón ezeket az ügyeket is áttekintettük.

Képalá.: Bacsó Tamás zászlós, körzeti megbízott a reggel és a tanítás befejezése után járőrözést tart az iskolánál. Fotó: Benedek Péter
Bacsó Tamás zászlós, körzeti megbízott a reggel és a tanítás befejezése után járőrözést tart az iskolánál. Fotó: Benedek Péter

Csizovszki Sándor igazgató ismételten kiemelte, az intézmény tanári kara mélységesen elítéli a gyermekek közötti és a gyermekek elleni erőszak minden formáját.

– Úgy véljük, az intézkedések, valamint a szülők és a pedagógusok összefogása nyomán minden diák félelmek nélkül közlekedhet az iskola és otthona között. Továbbá minden lehetséges pedagógiai eszközzel küzdünk az agresszió ellen és tanulóink biztonságáért – zárta az iskola igazgatója.

Olvasóink írták

49 hozzászólás
 • 49. valaki13 2008. december 27. 12:28
  „Kapaszkodó a cigányoknak

  A világon először: a Biblia lovári nyelven

  Szenteste előtt egy nappal Budapesten mutatták be a teljes Ó- és Újszövetség első lovári nyelvű fordítását. A nemzetközi szinten is kiemelkedő jelentőségű munkát Vesho-Farkas Zoltán cigány műfordító végezte.

  itthon@hetivalasz.hu
  2008.12.23.”
 • 48. andy 2008. december 23. 09:49
  „Szerintem a legfontosabb, most :))
  Békés, szeretetteljes, áldott karácsonyt kívánok! Andy”
 • 47. valaki13 2008. december 22. 12:14
  „andy!!

  CSAK A FONTOSAKAT - TERMÉSZETESEN!!!”
 • 46. valaki13 2008. december 22. 12:14
  „andy!!

  CSAK A FONTOSAKAT - TERMÉSZETESEN!!!”
 • 45. andy 2008. december 22. 09:24
  „Családi viszály az mindig is volt. Jogos vagy csupán annak tűnő okok miatt. Ki nem kommunikácó szinten, hanem agresszivítás folyamatában keresi megoldást, az a személy éretlen.... A brutalitás, mint állati ösztön, nem old meg semmit. A türelmes, mások véléménye meghallgatására nyitott személyiségű ember, az sohasem a verekedést választja! Sajna médiában az általad említett események túl nagy szerepet kapnak! S ez hasonlóan hat az emberekre, mintha pl. egy gyermek állandóan szülői perpatvar közepette nő fel...s lassan igaznak hiszi szülei egymásról hallott, indulatok közepette szőtt, lealjasító véleményét!
  Történik jó is az életben, erre is figyelhetnénk!
  Csak magunkon múlik, hogy látásmódunkkal milyen híradásokra és jelenbeli eseményeket tartunk szem előtt :))”
 • 44. valaki13 2008. december 22. 07:37
  „MNO
  Két család között kitört viszály verekedéssé fajult vasárnap este a Pest megyei Dunaharasztin - erősítette meg az MTI értesülését a Pest megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.


  Az első információk szerint Dunaharasztin két helyi család tagjai - mintegy 20-25 ember - összeverekedtek - közölte Beluzsárné Belicza Andrea. A rendőrség nem sokkal éjfél előtt vonult a helyszínre. Az MTI úgy tudja, két embernek lőtt sérülése van, míg egy személy karját megvágták.

  (MTI)

  JÓ LENNE!! ANDY!!”
 • 43. andy 2008. december 21. 21:15
  „Mindenkinek meg kell előbb utóbb tanulnia azt, amiért leszületett :))”
 • 42. valaki13 2008. december 21. 20:26
  „Igen gondolkodni nem ártana!!4 - csak vannak akik képtelenek erre!!!”
 • 41. andy 2008. december 21. 20:11
  „:))) Köszi!

  Kivételek sajna akadnak.
  Én azt tapasztalom, hogy egy szituációnál a reakciót mindkét fél helyzethez való viszonyulása befolyásolja. Ez az, ami érzelmeken, indulatokon keresztül, gondolkodás nélküli cselekedetben nyilvánul meg.”
 • 40. valaki13 2008. december 21. 09:23
  „andy!!!

  EZ STIMMEL!!! ( bár nem mindenki esetében!!)”
 • 39. andy 2008. december 20. 20:01
  „Sokkal értelmesebb dolog lenne minden embernek tiszteletben tartani a másik ember személyiségi jogait, megtanulni az elfogadást, az alkalmazkodást, stb... és kölcsönösen működtetni azt egymás felé. Ezt félelem és gyűlöletkeltéssel soha nem lehet elérni. Pont azért, mert olyan indulatokat szabadít fel, aminek hatására az emberek kikelnek emberi mivoltukból. Holott az embert az különböztetné meg az állatoktól, hogy gondolkodásra képes...”
 • 38. valaki13 2008. december 20. 17:22
  „Olaszliszkai dezsavű Siófokon

  Siófok

  Siófoki romák vertek meg két fiatal férfit még szerdán este Siófok kiliti városrészében. A balhé a Jegenyesoron egy autóbaleset miatt robbant ki, amelyben a vétlen autóban utazó idős roma asszony megsérült, de nem súlyosan.

  A helyszínen pillanatok alatt mintegy 80 fős roma banda verődött össze, akik nemcsak a balesetet okozó fiatal férfinak, de a segítségére siető barátjának is nekiestek.
  Az olaszliszkai lincselésre emlékeztető esetben a megtámadott két férfinak szerencséje volt, hiszen 8 napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszták a balhét.

  A siófoki rendőrök 3 férfit azonosítottak be, akik résztvettek a verekedésben, őket hajnalban kommandósok vitték be a rendőrségre. Tóth Milán, a Siófoki Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezető helyettese elmondta: a verekedők ellen csoportos garázdaság miatt indítottak eljárást, és kezdeményezik a balhézó csapat tagjainak előzetes letartóztatását.
  Úgy tudjuk, hogy az elfogott verekedők családja és az egyik cigány kisebbségi önkormányzati tag is felháborodott például azon, hogy a kommandósok hajnalban gyűjtötték be a garázdasággal gyanúsított férfiakat. A hozzátartozók közül volt, aki úgy fogalmazott, hogy bezzeg "a másik cigányokat" nem hozták be a rendőrségre.

  Forrás: SONLINE-A Somogy megyei Omline-http://www.sonline.hu/cikk/198933”
 • 37. valaki13 2008. december 19. 13:26
  „Nahááát-má megin millen okos vagy!!!

  S az mit érdemel aki, akik a gyermekei szeme láátára agyonver(nek) egy ember????”
 • 36. Nahááát 2008. december 19. 11:19
  „x11! Sajnas ott is vannak bajok. De nem ez volt a kérdés?!”
 • 35. x11 2008. december 19. 11:01
  „Bármivel lehet halálos ütést okozni!
  Nem kell hozzá vipera.
  Ha meg a pszichológusok ezt mondták akkor baj van a rendőrségnél is. Emlékszel?”
 • 34. Nahááát 2008. december 19. 10:56
  „Nos kedeves "ősmagyarok":

  "A vipera, (...) veszélyes kézifegyver, amellyel bénító ütést lehet mérni, de akár halálos sérülést is okozhat.
  Magyarországon vásárolható, de viselése szigorúan tilos, a közbiztonságot különösen veszélyeztető szerkezetnek minősül és akinél ilyet találnak, az szabálysértés vétsége miatt súlyos pénzbírsággal sújtható.
  Gyakorlatlan használója nagyon súlyos sérülést okozhat vele. Pszichológusok szerint birtoklása a félelemérzettel, vagy a biztonságérzet hiányával magyarázható, a vipera tartói, illetve használói nagy arányban a fegyvert hatalmi szimbólumnak tekintő, önértékelési zavarokkal küzdő fiatal férfiak. (...)
  A vipera a magyar rendőrségnél rendszeresített, de csak a különleges egységek (pl. terrorelhárító egységek) használhatják, azok is csak ,,egyéb eszközök híján" (pl. más eszközeik használhatatlanná válása után)"
  Tehát mágis volt nála fegyver...”
 • 33. jockey 2008. december 19. 10:34
  „Kolompár Orbánt majd megvédi a chartatársa, akivel majdhogynem kézenfogva sétált Budapesten. Na, kiről lehet szó? Segítek, hazudós és böszemeségeket tesz. Saját bevallása szerint.”
 • 32. x11 2008. december 19. 09:40
  „Rossz a megközelítés a ha eljutunk odáig, hogy ne a Gárdától féljenek hanem attól, hogy ha bűnöznek mi vár rájuk akkor leszünk egyenesben.
  Tehát ne a gárdától hanem a bűntől féljenek, de ehhez tökös politikusok kellenek, amiből hiány van az országban,
  itt a példakép Kolompár Úr köztörvényes és még ő mutatja az utat a félresiklott utat amit több száz éve járnak,
  TISZTELETEM minden dolgozó és becsületben élő kisebbséginek, de róluk is a a bűnöző után ítélkeznek./Van nagyon sok ilyen/
  Nem lennék meglepve ha ez a sikkasztás ügy is a polc alá kerül, mivel nem mernek ma a törvények kisebbségi ellen fellépni, ha igen akkor nagyon kevés mértékben.”
 • 31. valaki13 2008. december 19. 08:46
  „MAGYAR VAGYOK

  Magyar vagyok. Legszebb ország hazám
  Az öt világrész nagy terűletén.
  Egy kis világ maga. Nincs annyi szám,
  Ahány a szépség gazdag kebelén.
  Van rajta bérc, amely tekintetet vét
  A Kaszpi-tenger habjain is túl,
  És rónasága, mintha a föld végét
  Keresné, olyan messze-messze nyúl.

  Magyar vagyok. Természetem komoly,
  Mint hegedűink első hangjai;
  Ajkamra fel-felröppen a mosoly,
  De nevetésem ritkán hallani.
  Ha az öröm legjobban festi képem:
  Magas kedvemben sírva fakadok;
  De arcom víg a bánat idejében,
  Mert nem akarom, hogy sajnáljatok.

  Magyar vagyok. Büszkén tekintek át
  A multnak tengerén, ahol szemem
  Egekbe nyúló kősziklákat lát,
  Nagy tetteidet, bajnok nemzetem.
  Európa színpadán mi is játszottunk,
  S mienk nem volt a legkisebb szerep;
  Ugy rettegé a föld kirántott kardunk,
  Mint a villámot éjjel a gyerek.

  Magyar vagyok. Mi mostan a magyar?
  Holt dicsőség halvány kisértete;
  Föl-föltünik s lebúvik nagy hamar
  - Ha vert az óra - odva mélyibe.
  Hogy hallgatunk! a második szomszédig
  Alig hogy küldjük életünk neszét.
  S saját testvérink, kik reánk készítik
  A gyász s gyalázat fekete mezét.

  Magyar vagyok. S arcom szégyenben ég,
  Szégyenlenem kell, hogy magyar vagyok!
  Itt minálunk nem is hajnallik még,
  Holott máshol már a nap úgy ragyog.
  De semmi kincsért s hírért a világon
  El nem hagynám én szűlőföldemet,
  Mert szeretem, hőn szeretem, imádom
  Gyalázatában is nemzetemet!

  (Pest, 1847. február.”
 • 30. valaki13 2008. december 19. 08:43
  „JOCO!!!

  ......, s amint láthatjuk, okkal.”
49 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutató majorságot és kerékpárutat terveznek

Soproni kistérség - A Fertő–Hanság Nemzeti Park Igazgatósága kilenc településsel közösen 327… Tovább olvasom