Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 14°C Még több cikk.

Rendkívüli ülés követte az év első közgyűlését

Elfogadták az Állami Számvevőszék jelentését és intézkedési tervét, településrészi önkormányzat alakult és vitás jogi eseteket tárgyaltak a képviselők a tegnapi közgyűlésen.
Megtartották tegnap az év első közgyűlését, melyet rendkívüli testületi ülés is követett. Fodor Tamás polgármester bejelentette, hogy – mivel a témáról nem sikerült egyeztetni a frakciókkal – visszavonja a 2007. évi költségvetésről szóló tájékoztató napirendjét. Ezt követően zárt ülést tartottak a Sopron Holding Zrt.-vel kapcsolatos tulajdonosi döntésekről. Mivel korábban Fullér István lemondott az igazgatótanácsban betöltött tisztségéről, helyére Varga Norbertet nevezték ki.
Téma volt a tegnapi ülésen a Sopronkőhida–Tómalom–Jánostelep településrészi önkormányzat létrehozása. (Erről holnapi számunkban tudósítunk, éppúgy, mint a roma közösségi házzal kapcsolatos döntésről.)
A Munkaügyi Tanácsba Pongrácz Attila képviselő delegálását fogadta el a testület. Lóversenyfogadás és bukmékeri fogadás szervezésével kapcsolatosan is állást foglaltak a képviselők. A döntés értelmében támogatják egy ilyen tárgyú pályázat kiírását és azt, hogy a városban a későbbiekben fogadóiroda nyíljon.

Az ülés végeztével az egyebek kategóriában Kalmár István (MSZP) beadványt nyújtott be a polgármesternek, melyben a szocialista és liberális frakció nevében kérte, hogy a jogi és ügyrendi bizottság vizsgálja ki Havas András (aki alpolgármester és egyben a vízmű műszaki igazgatója) összeférhetetlenségét. Majd Pongrácz Attila (Fidesz) szólalt fel. A képviselő visszautasította azon vádakat, melyek szerint a városvezetés nem végzett érdemi munkát működésének első száz napja alatt. Kalmár István reagált a felszólalásra, kérte képviselőtársát, hogy politikai tartalmú nyilatkozatokat ne tegyen, egyebek között, mint mondta, arra a sajtótájékoztatók nyújtanak lehetőséget.

Még a délelőtt folyamán rendkívüli közgyűlés kezdődött. Az Állami Számvevőszék vizsgálta Sopron önkormányzatának gazdálkodási tevékenységét. Dr. Zombori István (Fidesz) felolvasott a jelentésből, rávilágított a működés során történt jogsértő hibákra és mulasztásokra. Dr. ifj. Arszin Miklós (Fidesz) hozzátette, nyilvánvaló, hogy az előző önkormányzati ciklus bírálata a súlyos elmarasztalás. A szavazáskor minden képviselő megszavazta a jelentést és a tervet.

Zárt ülésen tárgyalták Forrás Béla, a Lackner-iskola igazgatójának fegyelmi ügyét, valamint azokat a vélelmezett jogsértéseket, melyek az előző ciklus által indított nagy értékű beruházásokkal valósultak meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazdaságosabb működésre van szükség

A soproni Petőfi Színház 2007-ben a tavalyinál kevesebb pénzből gazdálkodhat. A színházvezetés előremenekül: a darabok bekerülési költségeinek csökkentése mellett emelni szeretnék az előadások és a nézők számát. – Sajnos a soproni színház életében is megszorításokkal kell szembenézni 2007-ben – fogalmazott Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra Sopron Kht. ügyvezető igazgatója Tovább olvasom