Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Rendkívüli pályázatok a soproni belvárosért

Rendkívüli közgyűlésen írt ki pályázatokat a képviselő-testület négy belvárosi ingatlan hasznosítására.


A volt Liszt-szalon, az évek óta zárva tartó Rondella-étterem, a nemzeti park boltja és a leendő Kulcspont Kávézó hasznosítására írt ki pályázatot tegnap rendkívüli ülésén a soproni képviselő-testület.

Kuslics Balázs sajtófőnök a Kisalföldnek elmondta, az önkormányzat prioritásként kezeli a történelmi belváros revitalizációját, élettel való megtöltését, s ennek egyik eszköze lehet az ingatlanok pályázat útján történő hasznosítása.

Olyan pályázókat várnak, akik vonzó szolgáltatást tudnak indítani és hosszú távon fenn is tudják tartani azt. Előnyt élvez az újszerű, modellértékű rendeltetés. Tehát nem elsősorban az ajánlott bérleti díj dönt, hanem az ötletgazdagság, a belvároshoz illő különleges szolgáltatás.

A pályázatok elbírálására egy előkészítő testületet állított fel a közgyűlés, amelybe helyet kaptak a városszépítő egyesület, az iparkamara, az ipartestület képviselői, valamint a városfejlesztési és a gazdasági bizottság elnökei.

A közgyűlés az irányárakat is meghatározta azzal a megjegyzéssel, hogy ennél akár alacsonyabb ajánlatokkal is lehet pályázni. A Kulcspont kávézó éves bérleti díjának irányára mintegy 1,5 millió forint. Az Előkapuban, a nemzeti park volt üzlete évi 754 ezer forintért bérelhető, a Rondella étterem évi 4,1 millióért, a Liszt-szalon pedig évi 2,24 millió forintért hasznosítható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárost gázoltak Sopronban

A soproni Balfi utca és a Híd utca körforgalmánál baleset történt péntek délután. Tovább olvasom