Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Rendkívüli közgyűlés Sopronban: koncert miatt személycsere a delegációban

A kurucdombi városrehabilitációs projektet száz százalékban támogatja az unió, a város mégis 30 millió forint saját erőt tesz hozzá.


18. 30.

Véget ért a közgyűlés

18. 25.

Dr. Dedkinszky Katalin, dr. Ocsák József, dr. Szováti Szabolcs alkotja a helyi választási bizottságot. Mint ismeretes, október 12-én tartják a helyi önkormányzati választásokat.

A személyek le is tették az esküt.

18. 17.

Gőbl  Gábor helyett Pongráczné Várnai Mária (Fidesz-KDNP) utazhat Kemptenbe. Ennek oka, hogy a képviselőnek,  Moby Dick koncertje lesz azon a hétvégén Sopronban.

18. 10.

Elfogadták, így a város 30 millió forint saját erőt tesz hozzá a kurucdombi városrehabilitációs projekthez.

Gőbl Gábor (Jobbik) teljesen nonszensznek tartja, hogy 2014-ben aszfaltozott labdarúgó pályát építsenek. Miközben a tervezet ezt tartalmazza. Ezt a pénzt inkább egy műfüves pálya kialakítására kellene fordítani.

18. 08.

Elkezdődött a közgyűlés.

Korábban írtuk:

Három napirendi pont szerepel a soproni képviselő-testület csütörtökön este hat órakor kezdődő rendkívüli közgyűlésén.

Először arról döntenek, hogy 30 millió forint saját erővel járulnak hozzá a kurucdombi városrehabilitációs projekt sikeréhez.

A beruházás nyomán korszerűsítik a Halász Miklós-sporttelepet, bővítik a közeli játszóteret is.
A beruházás nyomán korszerűsítik a Halász Miklós-sporttelepet, bővítik a közeli játszóteret is.


Ezt megelőzően már a regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár 20 millió forint plusz pénzt csoportosított át. A beruházás teljes összeget eredetileg 412 millió forintban állapították meg. S ezt teljes egészben uniós pályázaton nyerte el a város.

S most, akkor mégis, miért kell 50 millió forinttal beszállni a projektbe? A válasz az előterjesztésből derül ki: a beruházás főbb elemeire - sportcsarnok, bérlakások - felújítására kiírt közbeszerzésen az ajánlatot benyújtó cégek mindegyike az elnyert támogatásnál nagyobb összeget jelölt meg. A második és a harmadik eljárás is hasonló eredményt hozott.

Így, hogy ne vesszen el az uniós forrás, inkább az általános tartalék terhére kipótolják a szükséges összeggel a beruházást.

Arról már a hétfői rendkívüli ülésen szavaztak, hogy kik utazhatnak Kemptenbe, Sopron testvérvárosába. Gőbl Gábor (Jobbik) is a delegáció tagja lett. A képviselő azonban úgy döntött, nem él a lehetőséggel. Így a helyét Pongráczné Várnai Mária (Fidesz-KDNP) fogalja el.

A megjelent képviselők végezetül megválasztják a helyi választási bizottság elnökét, és tagjait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem bicikliút, járda a Virágvölgyben

Hiába van járda a Virágvölgyben, a gyalogosok biztonságos közlekedése ismét nem megoldott Tovább olvasom