Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Rendkívüli közgyűlés Sopronban - kövesse online!

Sopron - A közgyűlés döntött arról, hogy egyharmad részben támogatja az iparosított technológiával épült házak felújítását. Döntés született a Bella Lajos utcai híd ügyében is: 55 millióból megújulhat a híd. 100 milliót áldoznak az Ágfalvi úti lakótelep csapadékvíz-elvezetésére.

21:22: A kérdésekre válaszolva Turi István, a Szirt Invest képviselője elmondta, hogy rajtuk kívül még kb. három cég foglalkozik hasonló tevékenységgel, de ők az egyetlen magyar tulajdonú társaság. Az ügyvezető azt is hozzátette, hogy nem engedélyeztették a "Soproni" név használatát, de utólag engedélyeztetni fogják a cégbíróságon. Szót kért a megyei gyógyszerész-kamara képviseletében dr. Kárpátiné dr. Gangl Teréz, aki hangsúlyozta, velük nem történt egyeztetés és kérte, ne a pártfegyelem diktáljon a szavazáskor. A döntés ellehetetleníti a városi gyógyszerészeit.
Az utolsó napirendet 14 igen, 9 nem és 1 tartózkodás mellett fogadták el.

20:21: Nyilvános ülésen tárgyalják a Selmeci utcai ingatlan ügyét. Mint ismeretes, a tervek szerint a város eladná a körülbelül háromezer négyzetméteres ingatlant a budapesti Szirt-Invest Kft.-nek 97,2 millió forintért. A kft. azonban átadja a vételi jogot és az egészségügyi intézmény megépítésének és üzemeltetési kötelezettségeit a - szintén budapesti - Soproni Egészségház Kft.-nek. - Megkérdezték az orvosokat és a betegeket, hogy mit szólnak a költözéshez és miért kell 99 évre vállalást tenni? - tette fel a kérdést Nagy Tamás (MDF). Boros László (MSZP) azt kérdezte, hogy a kft. bír-e engedéllyel a "Sopron" név használatát illetően. Dr. Dobos József elmondta azt válaszolta, a pályázat határideje július 15-e volt. Simon István alpolgármester válaszában elmondta, a betegeket nem kérdezték meg, mert evidens, hogy a korszerű, akadálymentesített, könnyen megközelíthető intézményt választanák. Az orvosokat egy szakmai fórumon tájékoztatták.

- Ki döntött arról, hogy ezt a pályázatot kiírják? - kérdezte Hruby József (MSZP). Simon István elmondta, polgármester döntése volt a pályázat kiírása. - Én a verseny híve vagyok, de nem a verseny az, hogy egy cégnek tisztességtelen előnyt adunk - fogalmazott Nagy Tamás (MDF).
A vita hosszadalmasnak tűnik, már egy órája tart és az információs táblára nézve látszik, még számos kérdés van hátra. Vélhetően ezek nem maradnak a képviselőkben...

19:13: Az Intézmények Gazdasági Szolgálata (IGSZ) dolgozói létszámkeretéről is szavaztak. Kiderült, az IGSZ létszáma szeptembertől öt fővel kevesebb lesz, mint az önkormányzati intézmények eddigi létszáma. - Az átszervezéssel munkahely-megszüntetésre nem kerül sor, csak természetes munkahelycsökkentésre - fogalmazott Havas András alpolgármester. Palotai György, az intézményfelügyeleti osztályvezető elmondta, a tervezet elkészítése előtt egyeztetést folytattak az intézményekkel. A szocialisták támadták a javaslatot, mely végül 17 igen, 6 tartózkodás mellett "ment át".

19:01: Sopron önkormányzata kinyilvánítja, hogy alapító tagja kíván lenni a Sopron-Fertő-táj-Kapuvár turisztikai kistérségi non-profit szervezetnek - ez derült ki a közgyűlésen. A szervezet létrehozásának célja, turisztikai pályázati források igénybevétele. Minden képviselő támogatta a javaslatot.
Szintén döntés született Sopronban a Határdomb utcában újonnan létesülő gyógyszertár nyitvatartási idejéről. Az Alfa Gyógyszertár részt kíván venni a patikai ügyeleti rendszerben is. Egyhangúlag elfogadták azt a javaslatot is, hogy a tíz éves múltra visszatekintő kapcsolatot megpecsételendő, Sopron testvérvárosi szerződést kössön Spártával.

18:45: A Bella Lajos utcai híd ügyében is született döntés.  A Sopron Holdingot megbízza az önkormányzat, hogy 55 millió forintból újítsák fel a hidat, az Ágfalvi úti lakópark csapadékvíz-elvezetésére pedig százmillió forintot áldoznak. - A híd kivitelezésének előkészítése rövidesen megkezdődik, a híd november közepére el is készülhet - mondta el képviselői kérdésekre Kerekes Attila városi főmérnök. Tőle az is kiderült, kezdeményezik a lakossággal a kapcsolatfelvételt a csapadékvíz-elvezetés ügyében. A tervek már elkészültek. Végül minden képviselő elfogadta a javaslatot.

18:15: Az idei év panelkorszerűsítési pályázatokról döntenek a soproni képviselő-testületi ülésen. A képviselők támogatják, hogy az önkormányzat - továbbra is - egyharmad részben támogassa az iparosított technológiával épült házak felújítását. Fodor Tamás polgármester elmondta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy enyhítsék a panelházakban lakók anyagi terheit. Szavazáskor 23 igennel fogadták el a határozati javaslatot.

17:24: Rövidesen elkezdődik a rendkívüli közgyűlés Sopronban. A képviselők java része már a teremben van. A kezdést öt órára hirdették, de a pénzügyi bizottság ülésezett a díszteremben.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. joco 2008. augusztus 28. 19:03
  „"kapuvári" te melyik vagy? a sz.jobbos?Bocsi, de nem a mostani reagálásod, hanem a nickneved alapján tettem fel kérdésemet.Mindegy különben. igazad van”
 • 37. mélygéza 2008. augusztus 28. 10:00
  „A víz elvezetés ügye a Mély útra is vonatkozik?
  Tudni illik, hogy amikor tavasszal ill. nyár elején katasztrófális szakmai tudással elvégezték a feltöltését, már akkor lehetett tudni, hogy az esőzések elviszik a töltést. /ki fizette és ki a felelőse a semmi9t sem érő munkának?/
  kezdődik a szüret és a szállítás jobban igénybe veszi a vízárkos utat! Az a kérdés, hogy ha egy autó vagy a szállító jármű tengelytörése bekövetkezik akkor az útért felelős fizetni fogja e a kárát. Erre is számítani lehet.
  Csak egy árkoló géppel a vizelvezetést kellene megoldani, meg némi aszfalt borítást. Ajánlom a felelős figyelmébe.”
 • 36. kapuvári 2008. augusztus 28. 09:38
  „Kedves soproniak, a polgármester nem foglalkozik a mély garázs megnyítsáával, pedig elsőrendű feladata közé tartozna, fogjunk össze közösen és nyissuk meg a soproni mély garázst, mert nem lehet parkolnia Széchenyi téren.”
 • 35. ?? 2008. augusztus 27. 14:03
  „????”
 • 34. /joco1 2008. augusztus 27. 14:01
  „33.(Nihil est intellectu):a"többtizmillásbalsikerdijas" polgármester most a "többtizmillás" mélygarázs veszteség cimére törekszik.Tudod nem az ö pénze.”
 • 33. Nihil est intellectu 2008. augusztus 27. 11:34
  „A mély garázst mikor nyitják végre már ki? A városvezetés Fodor tamás erősen hallgat. Eső előtti csend honol a vársoban.”
 • 32. /joco1 2008. augusztus 27. 10:22
  „creat: (30)föleg a szélsöjobbon fordul elő, hogy érv nélküli, de jelzös válaszokat adnak.Az ocsmányságuk már eltünt, amiotaa a "keret" alatt megjelentaz"elutasitjuk" formula.Igaz a korábbi ocsmánykod(kapuvári,baradlay) már -szerencsékre- nincsenek köztünk.
  31:"mindigatutit" csak!mert a 21-ben idézet önkorm.-alpolg.m- akarja.”
 • 31. mindigatutit 2008. augusztus 27. 09:25
  „továbbra is fenntartom a kérdésemet.miért van erre az egészségházra szükség?”
 • 30. creat 2008. augusztus 27. 09:03
  „/joco1
  tulajdonképp igazad van, egyetértek veled, de olyan jó érzés - de gonosz vagyok, mi? - amikor tényekről kellene beszélni és az ilyen, az éterbe bele-bele szellentő emberek érdekes módon elillannak innen.”
 • 29. /joco1 2008. augusztus 27. 08:03
  „creat:a dacia félék sem az öszödi beszédet, sem a fidesz Eü,privatizácios korábbi és jelenlegi "gondolatait" és megvalositási formáit nem ismerik.Irhatod nekik, hogy hatalmuk teljében az Eü-t privatizálni akarták-csak hát nem volt idejük- irhatod nekik, hogy nagyon sok fidesznyik önkormányzat már "privatizálta" az Eü.intézménmyeket-elsö lépésben a "körzeti rendelöket"- nekik ezek nem érvek.”
 • 28. creat 2008. augusztus 27. 07:06
  „dacia
  ha komolyan gondolod a vitatkozást, akkor először beszéljük át, hogy is van most a magántőke bevonása az eü-be, ki mikor mit mondott erről, aztán utána rátérhetünk akár az öszödi beszédre is, de arra csak akkor, ha elolvastad és úgy érzed, hogy meg is értetted és nem csak a hazudtunk kezdetű félmondatot tudod róla.”
 • 27. /joco1 2008. augusztus 27. 06:20
  „szélsö-gáz: Ezzel kapcsolatban az arcusi páros férfi tagja nyilatkozott helyi tv-ben .a "legjobb" érve az volt, hogy a rendelök leendö orvosai ingyen kapják majd bérbe azokat. mást érdemben nem mondott. Vissza a pénzhez, tudod ,ha már a szakma is ellenzi-olvasd már el ezzel kapcsolatban megjelent cikkeket is ott találsz több szakembert is akik ellenzik- miért valositanak meg valamint, melyre nincs is szükség. tehát, kidobott pénzröl van itt szo.De probálj "rákeresni" az internetten a "cégre", látthadnád, hogy hány helyen volt/van baléhé a cég miatt.”
 • 26. Intel 2008. augusztus 27. 00:36
  „Szép volt, Orbánék megint kitaláltak valamit. Fodor pedig végrehajt:)
  Nem az ötlettel van a baj, hanem ami mögötte van, nagyon sok ember érdekelt benne, sokba fog kerülni, és a hatása nem fog olyan meggyöző lenni.

  Emlékeznek patika liberalizáció!!!
  Fidesz minden patikus tönkre megy!!!!
  Nagyon észre se vették, na ezt már fogják érezni.....

  Szép volt, de egy helyes döntés, végre kezdenek valamit az Ágfalvi lakoparkal, biztosan Fodor Urat tájékoztatták, hogy Sopronhoz tartozik, ideje lenne valamit tenni!”
 • 25. dacia 2008. augusztus 26. 21:27
  „creat
  Arról szívesen vitatkoznék veled, hogy kit, ki mikor b....t át!
  Öszöd ? Fleto? Mi jut eszedbe?”
 • 24. creat 2008. augusztus 26. 21:12
  „célpont, dacia

  amikor a 300 forintot leszavaztátok, a Fidesz arról beszélt, hogy semmi tőkét, semmi magán dolgot az egészségügybe.
  Nem veszitek észre, hogy vagy akkor, vagy most átb...ak bennetek?”
 • 23. célpont 2008. augusztus 26. 19:29
  „még egy a témához kapcsolódó cikk:
  http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=143290”
 • 22. célpont 2008. augusztus 26. 18:50
  „Érdekháború hepienddel
  http://www.demokrata.hu/heti-hir/erdekhaboru-hepienddel”
 • 21. dacia 2008. augusztus 26. 18:12
  „/joco1
  Milyen pénzről beszélsz??
  Jelenleg 1oo millióért megvesznek egy telket + építenek egy egészségházat A városnak felszabadul /eladható lesz/ a Lenkei u.-i és a Táncsics M. u.-i volt rendelők épülete. Újabb bevétel!
  Az orvosok támogatják!
  2. Milyen több szakemberről beszélsz??
  Húzzál a másik kettő mellé számot, hogy időbe sorra kerülj!”
 • 20. mindigatutit 2008. augusztus 26. 16:56
  „azzal takrózni,hogy nem csinálták meg régebben,akkor most nem is kell,azért az nonszensz.”
 • 19. fc soproni 2008. augusztus 26. 16:54
  „bal-fék! Neked nem számit, hogy mire költik a pénzt csak ne az Mszp költse el? A kedvenceid ha a Dunába szorják Neked az is jó?
  dacia! Ez egy vélemény volt amit írtam. Ez a bajotok, ha valaki megfogalmaz valamit és nektek nem teszik, azt orvoshoz külditek.Nálatok minden rendben van? Örülök neki.”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyelmit kapott a polgármester

Fertőrákos - Fegyelmi vétség miatt polgármesteri illetményének 10 százalékos csökkentésére büntette… Tovább olvasom