Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Rendhagyó történelemóra a Liszt-központban

Ami a tankönyvekből kimaradt… - Hunyadi Mátyásról tartottak rendhagyó tanórát a Liszt-központban.


Közel 400 diák vett részt a Pro Kultúra programsorozatának újabb rendezvényén, amit szerda délelőtt tartottak a Liszt központban. Ezúttal Mátyás királyról és koráról szólt a rendhagyó történelemóra.

Hogyan nevelkedtek a gyerekek Mátyás király idejében? Kik tanulhattak meg írni és olvasni a reneszánsz korban? Ezekre a kérdésekre kaphattak választ azok a felső tagozatos és középiskolás diákok, akik részt vettek a játékos múltidézésen. Összesen hét soproni iskolából érkeztek tanulók, így közel 400 fiatal nézte meg az előadást.

Közel 400 diák vett részt a Pro Kultúra programsorozatának újabb rendezvényén
Közel 400 diák vett részt a Pro Kultúra programsorozatának újabb rendezvényén


A rendhagyó tanórák célja, hogy átélhetőbbé tegyék a történelmi korszakokat, és a gyerekek olyan ismeretekkel gazdagodjanak, amikről a tankönyvekben nem olvashatnak – mondta Farkas Anikó, a program szervezője. Az előadást a Soproni Múzeum három munkatársa, Erdeiné Kuslics Katalin, Krammerhofer Szilvia és Zambó Júlia tartotta, a Berzsenyi Dániel Gimnázium tanulója, Hargitai Benke közreműködésével.

A programot a Mátyás-napok részeként szervezték meg. A rendezvény vasárnap folytatódik, és akkor már a fiatalabb korosztályt is várják. A Hollós Mátyás – játszódélutánon nem csak Mátyás király, hanem Janus Pannonius és a reneszánsz nagyvárosok hangulata is megelevenedik. A játszódélután programjai a Mátyás mondakör jellegzetes motívumaihoz kötődnek: lesz hollóröptetés és jégtörés, de a Pálos rend szerzeteseivel is lehet majd találkozni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódik a fertődi Esterházy-kastély megújulása

Három ütemben újítják fel a fertődi Esterházy-kastélyt. A munka 2015-ig tart. Tovább olvasom