Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Rendhagyó tárlat a soproni kórházért

A Lions és a Rotary klub a Soproni Múzeummal összefogva rendhagyó tárlatra készül. A bevételből a kórház műszerbeszerzését támogatják.

A Lábasházat adja a múzeum, két civil szervezet, a Rotary és a Lions klub a szervezésben vesz részt, a FidelissimArt művészeti csoport tagjai pedig alkotásaikat hozzák a rendhagyó, jótékony kiállításra.

Fotónkon Gáspárdy Tibor és Szőcs Géza, valamint a múzeum munkatársa, Kiss Melinda művészettörténész. Fotó: Magasi
Fotónkon Gáspárdy Tibor és Szőcs Géza, valamint a múzeum munkatársa, Kiss Melinda művészettörténész. Fotó: Magasi


Az összefogás a soproni Erzsébet-kórház szemészeti osztályát segíti: minden eladott mű árának fele abba a képzeletbeli kalapba kerül, amely a zöld hályog szűrését segítő digitális látótérvizsgáló eszköz beszerzését szolgálja.
Érdemes lesz ellátogatni a Lábasházba a művészi élményért is. A szervezők a FidelissimArt nevű alkotói kört kérték fel a tárlat főszereplőinek, akik örömmel mondtak igent.

Országos hírű művészek ők: Edőcs Márta üvegművész, Giczy János, Gáspárdy Tibor és Kovács-Gombos Gábor festőművészek, Magyar Mónika, Sulyok Gabriella, Gerencsér Pán Tamás és Szőcs Géza grafikusművészek. Többüknek már önálló kiállítása is volt a patinás falak között, néhányan pedig most először szerepelnek az Orsolya téri kiállítóteremben. Izgalmas feladat volt a tárlat rendezése is: az eltérő stílusú, méretű, témájú alkotásokat kellett egységes üzenetté fogalmazni.

– Az üzenet pedig nem más, mint az összefogás, a jó cél közös támogatása – mondja dr. Tóth Imre múzeumigazgató. – Ez az első alkalom, hogy jótékonysági kiállítás nyílik a Lábasházban a két szervezet összefogásával.
A rendhagyó lábasházi tárlat április 5-én, pénteken délután 5-kor dr. Márfai Molnár László művészettörténész ajánlójával nyílik meg. Az alkotások április 28-ig láthatók, hétfő kivételével naponta délután 2-től este 6 óráig. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földcsuszamlás Ausztriában: két lakóház is veszélyben van

Utakat sodort el a lezúduló sárlavina az ausztriai Jennersdorf térségében. Két lakóház is közvetlen… Tovább olvasom