Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Rendhagyó óra a gasztronómiáról Sopronban - fotók

Hét soproni iskolából érkeztek diákok a Liszt-központban tartott rendhagyó tanórára. Ezúttal a gasztronómia volt a téma.

450 tanuló vett részt a Pro Kultúra fiataloknak szóló programsorozatának újabb rendezvényén: a csütörtöki rendhagyó tanórát ezúttal Szakály Attila tartotta arról, hogy mit ettek a történelmi hírességek és milyen kedvenc fogásai voltak az egyes korszakoknak.

Kiderült például, hogy valaha a páva és a hattyú is finom fogásnak számított, a 19. századi Párizsban pedig a macskákat és a patkányokat is megették.

Rendhagyó óra a gasztronómiáról


A rendhagyó órák célja, hogy a gyerekek olyan ismeretekkel gazdagodjanak, amikről a tankönyvekben nem olvashatnak. A Pro Kultúra havonta több alkalommal szervez hasonló programokat. Legközelebb a helyes médiahasználatról szól majd az előadás, melyet Bordács Rita stíluskommunikátor tart április 9-én.

Rendhagyó óráján arról is szó lesz, hogy milyen írott valamint íratlan szabályai vannak a közösségi oldalak használatának és milyen veszélyekkel jár az, ha valaki adatokat oszt meg magáról az interneten.

A téma iránt a szokottnál is nagyobb az érdeklődés a soproni iskolák körében: az előadásra 580 diák jelentkezett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakonyi Imre: a problémákra hívjuk fel a figyelmet

A mi profilunk nem a sárdobálás, azt meghagyjuk a nagyoknak - mondta el Szakonyi Imre, az SMS… Tovább olvasom