Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Rendezvényekkel a Bécsi dombi amfiteátrumért

Lendületesség, bátorság, virtus jellemezte a pünkösdi jótékonysági sportjátékokat.

Pünkösdi Jótékonysági Sportjátékokat rendeztek a Bécsi dombi amfiteátrumban. A kellemes időben a nagyszámú közönség a soproni harcművészeti- és küzdősport-klubok bemutatkozását, a      hagyományőrző harkai lovasíjászok műsorát láthatta. A barátságos sportküzdelmek végén minden résztvevő csapat elismerő oklevéllel gazdagodott.

- A jótékonysági adományokból összegyűlt összeget a soproni Tómalom utcai Egészségügyi Gyermekotthon javára ajánlottuk fel. Az adományt  a rendezvény zárásakor Simon István  alpolgármester át is adta az intézményt támogató alapítvány vezetőjének, Kocsis Jánosnénak - mondta el lapunknak dr. Gömöri János régész, a Scarbantia Társaság ügyvezető társelnöke, a rendezvény egyik szervezője, aki azt is hangsúlyozta, hogy a jótékonyság mellett még egy fontos célja volt a pünkösdi sportjátékoknak.

- Szeretnénk az amfiteátrumra irányítani a figyelmet, hiszen számos rendezvény lebonyolítására alkalmas helyszín lehetne. Évszázadokkal ezelőtt küzdelmes versenyek folytak ebben a közel 2000 éves arénában, napjainkban barátságos sporteseményekkel, iskolai versenyekkel  kellene újra használatba venni ezt a régészeti műemléket.


A sportbemutatók és vetélkedők résztvevői voltak:

Lővér Íjász SE (vezető: Király Gábor)

Kamikaze Karate SE (vezető: Polacsek Zoltán)

Kurszán Kende Lovasíjász Egyesület, (vezető: Czanik Csaba Árpád)

Juunanshin Egyesület Sopron: (vezető: Réthy Hunor)

Soproni Ökölvívó Klub (vezető: Salga József)

Soproni Judo SE (vezető: Barasits György)

Zanshin Aikido Egyesület (vezető: Juhász Csaba)

Fotók az eseményről itt érhető el >>

Olvasóink írták

 • 11. regvolt 2012. június 04. 11:06
  „Én csak utólag láttam a Pulzus tv-ben...”
 • 10. hejhaj 2012. június 03. 08:21
  „Ferke, jövőre beszállhatsz te is a szervező stábba. Bár a plakát szerint, mint a Várkerület több kirakatában láttam, voltak média támogatók, benne volt az előzetes a Soproni Témában, állítólag a Corvinus rádióban és a Pulzui TV egyik műsorában is, amint az egyik sportolótársam mondta. Viszont vedd figyelembe, hogy itt nem álltak a háttérben milliók, mint a VOLT fesztivál esetében. Sima civil kezdeményezés volt, abban a reményben, hogy talán utólag valahonnan megtérül a plakátok, stb. költsége.
  Tehát várnak minket jövőre pl. plakátterjesztésre, és "suttogó propagandára". Addig is Üdv! hejhaj”
 • 9. Ferke 2012. június 01. 17:39
  „Igen frankón sikerült meghirdetni. Alig tudtak róla páran.”
 • 8. bati77 2012. május 30. 12:21
  „Kedves hejhaj, örülök, hogy városunkban van civil összefogás és olyan válalkozás aki a munkájával adományával támogat egy ilyen rendezvényt. Annak is örülök, hogy a rendezvényen kisgyermekes családok is részt vettek, biztos valamennyien jól érezték magukat. Mondjuk a két és fél éves kisfiamat nem pont karate és ijjászbemutatóra vinném el, de ugyebár minden szülő más. Mint írtam nem is konkrétan a cikkhez szólok hozzá, csak feldühít, hogy egy hatvanezres városban, gyereknapon a gyermekeinknek a városvezetés, vagy akárki, lehetett volna civil kezdeményezés is semmiféle programot nem szervez.”
 • 7. regvolt 2012. május 30. 12:09
  „Gratulálunk a Mestervonal Építész Kft-nek, valamint a Soproni Judo SE-nek. Ők biztosították a tatamikat.
  Szóval szerintem minden résztvevő odatette magát a rendezvény sikeréért. Szívből sajnálom, hogy sokakhoz nem jutott el az informácó a rendezvényről. Biztos vagyok benne, hogy jól érezték volna magukat.”
 • 6. hejhaj 2012. május 30. 10:05
  „Kedves bati77, az amfiteátrumban sok kisgyermekes család volt a nézők között. A fellépő klubok is felvonultattak gyerekeket: főleg a remekül szereplő karatésok, de a lovasíjászok között is szerepelt egy valóban bátor és ügyes fiú. Ez viszont egy civil rendezvény volt, amelyet a támogatói nem pénzzel, hanem munkával segítettek. Közöttük kiemelkedik a Mestervonal Építész Kft., amely magára vállalta a tatami szakszerű megépítését, és a szállítását oda és vissza, tehermentesítve ezzel a sportklubokat.”
 • 5. czanikg 2012. május 29. 21:25
  „Sajnos a szervezéssel volt a probléma. 1 héttel az egész előtt még nem volt biztos az egész. Más oka is van. De csak meg kell nézni a képeket, és látni kit sztárolnak..”
 • 4. bati77 2012. május 29. 18:52
  „Tudom nem a cikkhez szólok hozzá, de szégyen ,hogy gyereknap is vasárnap volt, a városban mégsem volt semmi gyerekeknek szóló program. Úgy látszik a városvezetés is inkább a profit orientált bortermelőket támogatja, mint a gyermekeket.”
 • 3. regvolt 2012. május 28. 22:13
  „Pont ezt hiányoltam én is egy másik hozzászólásomban. Nem értem miért nem fért bele a programajánlóba.

  "Sajnálatos módon kimaradt a soproni programok közül egy tegnapi rendezvény.
  Remek időtöltés volt, köszönjük a szervezőknek. Szabadban, csodás időben, látványos bemutatókkal és nem utolsó sorban, jótékonyság céljából. Igazán elgondolkodtató, hogy egy ilyen rendezvényről miért csak a résztvevők és esetleg a családtagok értesülnek. Miért nem kerülhetett be a programajánlókba, annak ellenére, hogy közösségi oldalakon megpróbálták az egyesületek népszerűsíteni?

  Pünkösdi Jótékonysági Sportjátékok
  Scarbantia amfiteátrumában
  2012. május 27. vasárnap délután 16:00 órától.

  A rendezvény fővédnöke: Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere
  A rendezvényt megnyitja: Dr. Simon István, Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere

  Szeretttel várjuk a soproni Bécsi dombi amfiteátrumba, a lovagias és bátor fiatalok pünkösdi sportvetélkedőjére. Igaz, most nem a hagyományos pünkösdikirály-választásra készülünk, de minden csapatban lesznek győztesek. És mi, nézők mindannyian nyertesek lehetünk, élményekben gazdagodhatunk.
  A jótékonysági adományokból összegyűlt összeget felajánljuk a soproni Tómalom utcai Egészségügyi Gyermekotthon javára.

  Résztvevők: (abc sorrendben)

  Lővér Íjász SE
  Kamikaze Karate SE
  Kurszán Kende Lovasíjász Egyesület
  Juunanshin Egyesület Sopron
  Soproni Ökölvívó Klub
  Soproni Judo SE
  Zanshin Aikido Egyesület”
 • 2. hejhaj 2012. május 28. 21:51
  „Több érdekes rendezvény volt egyidejűleg: Fő téri Borünnep, nagycenki Kisvasút-rendezvény, városi kerékpártúra, Fidelitas-féle kedvezményes csokievés, amelyek mind sok embert vonzottak, így ezek között megoszlott a szabadidős szórakozást választó közönség.
  Helyes lenne a rendezvények időpontjait városi-, vagy valamilyen rendezvényirodai szinten jó-előre összehangolni.”
 • 1. ATanú 2012. május 28. 19:54
  „Én nem látom a közönséget nagyszámúnak, esetleg ha elötte jól meghirdetik többen is kimentek volna.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jégeső esett Sopronban - Olvasónk videója

A Köpönyeg.hu szerint a nyugati tájakon továbbra is előfordulhat elszórt csapadék. Tovább olvasom