Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Rendezvények és nyitva tartás

Az ünnepek alatt az ügyfélfogadás rendjében, az üzletek, múzeumok nyitva tartásában és a helyközi autóbuszjáratok menetrendjében lesz változás.
A március 15-i ünnep miatt változik az autóbusz-közlekedési rend. A helyközi járatok 15–18. között munkaszüneti nap szerint járnak, a helyi buszok esetében csütörtökön ünnepnapi, pénteken és szombaton szabadnapi, vasárnap pedig munkaszüneti nap lesz érvényben.
Az élelmiszerboltok többsége 15-én zárva tart, de pénteken már a szokásos, hétköznapi rend szerint nyitnak ki, illetve zárnak.
A Soproni Múzeum látogatási rendje viszont nem változik. Csütörtöktől vasárnapig a Stornó-ház, valamint a Patika Ház 14–18 óra között, a Fabricius-ház 10–14 óra, a brennbergbányai bányászemlékház pedig 10–16 óra között látogatható. Ezek a kiállítóhelyek azonban hétfőn és kedden zárva tartanak. A nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeum csütörtöktől vasárnapig 10–16 óra között tart nyitva. Hétfőn és kedden azonban zárva tart, szerdától pedig a szokásos módon, 10–14 óra között várják az érdeklődőket.

Március 15-én és az azt követő pénteken a polgármesteri hivatalban az ügyfélfogadás szünetel. Az ünnepek után hétfőtől, 19-től ismét a szokásos ügyfélfogadási rend szerint működik a hivatal.

Soproni nemzeti ünnepi programok
A soproni önkormányzat és a Nyugat-Magyarországi Egyetem az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 159. évfordulója alkalmából megemlékezést tart március 15-én. Az ünnepi nap programja 10 órakor Széchenyi téri koszorúzással veszi kezdetét. Beszédet mond ifj. Sarkady Sándor, a NYME Központi Könyvtárának főigazgatója. 11 órakor ökumenikus istentiszteletet tartanak a Szent György-templomban. Este a Fő téren ünnepi műsor lesz a szabadságharc hőseinek emlékére. 19 órakor köszöntőt mond Fodor Tamás polgármester, a márciusi ifjakat Szépligeti Mátyás egyetemi hallgató emlékbeszédben idézi fel. Közreműködnek: Laklóth Aladár és Nemcsák Károly színművészek, Tolcsvay Béla előadóművész, valamint az ExperiDance Tánctársulat Román Sándor koreográfus vezetésével.

Hegykőn tábori lelkész mond ünnepi beszédet
A hegykői önkormányzat március 15-i ünnepsége csütörtökön délután 4-kor a Közösségi Házban iskolások műsorával kezdődik. Ezt követően délután fél 5-kor a Hősi kertben Kóczán Árpád alezredes, hegykői származású katolikus kiemelt tábori lelkész, budapesti esperes mond ünnepi beszédet. Közreműködnek a fertődi Haydn-zeneiskola növendékei.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petőfi szobra elfektetve tölti március 15-ét?

Zárt és védett helyen, elfektetve tölti Petőfi Sándor az 1848–49-es as forradalom és szabadságharc évfordulóját. A Nemzeti dal költője a tervek szerint legkorábban nyáron „állhat újra talpra". Tavaly júliusban, a Petőfi téri mélygarázs építésének kezdetekor a szobrot és mészkő talapzatát eltávolították a térről és teherautóval elszállították Tovább olvasom