Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Rendelettervezet a Fertő szabályozásáról

Fertőrákos - Közgyűlésen tárgyalják a Fertő tavi vízitelep szabályozási tervét. Ha a rendeletet elfogadják, egységessé válhat a part fejlesztése, melyhez azonban magántőke bevonása lenne szükséges.
A soproni közgyűlés csütörtökön tárgyalja a Fertő tavi vízitelep szabályozási tervéről és helyi építési szabályzatáról szóló rendelettervezetet. A terv nem új keletű, hiszen már évtizedek óta célja a mindenkori városvezetésnek, hogy méltó körülmények fogadják a strand és vitorlástelep vendégeit.

– A mostani tulajdonképpen csak egy szabályrendszer, melyet ha elfogad a testület, akkor végre érdemi változás indulhat meg a tó magyar oldalán – mondta el a Kisalföldnek Kuslits Tibor főépítész. – Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy tisztázódik, milyen épületek létesíthetők, milyenek nem. A terület furcsa módon jogilag „víznek minősül" és tulajdonosa a magyar állam. Emiatt korábban nehézkes volt a szabályozási terv megalkotása. Most az a cél, hogy a szabályozási koncepciókat vitassák meg és frissítsék fel a képviselők.

A soproni és városkörnyéki fürdők lehetséges fejlesztési irányairól még áprilisban tartottak összevont bizottsági ülést. Akkor a résztvevők egyetértettek abban a kérdésben, hogy a fejlesztésre szükség van, de az is elhangzott, a város önerőből nem engedheti meg a beruházásokat.
Kuslits Tibor hozzátette, vállalkozói tőke bevonásával valósulhatna meg a fejlesztés. A főépítész szerint – osztrák mintára – projektcég létrehozása lenne célszerű, amely kivitelezné a beruházást. Így a tájképi szempontoknak megfelelő egységes arculatot nyerhetne a Fertő tavi vízitelep.

Cziráki Viktória

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legszebb kerteket díjazták

Sopron - Kiosztották a Virágos Sopronért díjait tegnap. A családi ház kategóriát, miként… Tovább olvasom