Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Rekordot döntött a soproni színház

A soproni Petőfi Színház évadját értékelte és a következő szezon műsortervét ismertette pénteken Szilágyi Tibor direktor. A színház idén csúcsokat döntött: a 2003–2004-es évadban több mint tízezren váltottak bérletet.

Szilágyi Tibor színházigazgató
Csúcsokat döntött idén a soproni Petőfi Színház, a 2003– 2004-es évadban ugyanis több mint tízezren váltottak bérletet. Szilágyi Tibor művészeti igazgató tegnap a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban tartott sajtótájékoztatón elmondta, érkezésekor újszerű, igényes művészszínházat ígért és úgy érzi, a tervek egy részét sikerült valóra váltania. A művészeti tevékenységre jövőre 150 millió forint áll rendelkezésre.  A soproni színház tavalyi huszonhatmillió forintos árbevétele harmincegyre emelkedett.

 Művészeti díjak

A soproni Petőfi Színház 2003/2004-es évadra szóló művészeti díjait adták át tegnap. A közönségszavazatok alapján Pro Kultúra Sopron aranygyűrűt kapott Incze József és Nagy-Kálózy Eszter, aki Kabos Gyula-emlékdíjban is részesült Selmeczi Roland mellett. Az évad epizódszereplőjének járó „Arany Maszkot" Bálint Péter, a Kónya Sándor-emlékdíjat Juhász Lajos érdemelte ki. A Pro Kultúra Sopron díját a Kaszinó Sopron Kft. kapta.

– Nagy tisztelettel tekintek az elődökre, nyilvánvaló azonban, hogy műsorterv szempontjából egy „keményebb" irányvonalat választottam a művészszínházban – mondotta a színészi pályafutásának negyvenéves jubileumát ünneplő Szilágyi Tibor. – Vallom, hogy jót kell csinálni jól. Az általunk felvállalt drámai művek egyáltalán nem maradtak el a könnyed zenés produkciók népszerűségétől – tette hozzá.

A Jászai-díjas, kiváló, érdemes művész kiemelte az elmúlt évadban bemutatott Gázláng és A vágy villamosa című darabokat – amelyeket a televízió is bemutat –, valamint a diákelőadásokat.
Szilágyi Tibor a siker legfőbb titkát a fegyelmezett csapatmunkában látja, de kiemelte Nyerges Ferenc, a színházat üzemeltető Pro Kultúra Sopron Kht. igazgatója szerepét is.

A soproni Petőfi Színháznak idén 150 millió forintos összeg áll rendelkezésére a darabok színreviteléhez. A következő évad darabjaira nagyrészt Budapesten készülnek a művészek, premier előtt pedig egyhetes főpróba hetet tartanak a hűség városában.

Mit láthatunk a következő évadban?

A 2004/2005. évadban bemutatandó előadások közül különlegességnek számít Offenbach Orpheus az Alvilágban című operettje, valamint Neil Simon A különterem magyarországi bemutatója. Dráma műfajban Ibsen Nórája, illetve a Becket vagy Isten becsülete Anouilh-tól szerepel a soproni színház műsorában. A produkciókban olyan Kossuth-díjas művészek is szerepet kapnak, mint Agárdy Gábor, Kállai Ferenc vagy Avar István.

ELŐZMÉNY:
Szilágyi a direktor Sopronban (2003-01-28) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Carmina Burana közösen

Mintegy nyolcvan zenész, harminc gyermek és közel száz felnőtt kórustag szólaltatja meg a hét végén… Tovább olvasom